Рецепти смачною смаженої картоплі


Як смачно посмажити картоплю, знає далеко не кожна господиня.
Між тим існує кілька рецептів приготування такої страви, яке приведе в захват навіть найдосвідченішого гурмана.
Класичний рецепт приготування
Багатьом припаде до вподоби класичний рецепт приготування, який дозволить швидко і смачно посмажити картоплю.
Він передбачає наступні інгредієнти:
сіль-за смаком;
Щоб приготувати картоплю з цибулею правильно, слід діяти наступним чином:

Очищені від шкірки бульби відразу ж занурюйте в миску з прохолодною водою, щоб вони не почорніли.
Важливо, щоб овочі були повністю прикриті рідиною.
Тепер по черзі беріть картоплю і нарізайте його на брусочки.
Їх перекладайте по мірі готовності в іншу миску з водою.
Підготувавши весь картопля, поставте на вогонь сковорідку з товстим дном.
Коли вона розігріється, додайте олію.
Викладіть нарізані бруски на паперовий рушник.
В цей час підготуйте цибулю.
Очистіть його від лушпиння і наріжте кільцями, а потім обсмажте до золотистого кольору на іншій сковорідці.
Третій раз перемішайте картоплю.
Потім додайте обсмажену цибулю і почекайте декілька хвилин.
Якщо картопля м’яка, то сміливо розкладайте по тарілках і подавайте до столу.
Рецепт з грибами
Слід знати не тільки як посмажити картоплю з цибулею, але і з грибами. Таке блюдо надзвичайно смачне і поживне.

Рецепт його приготування передбачає наступні інгредієнти:
гриби-100 г;
сіль і перець-за смаком;
рослинна олія-30 мл
Щоб приготувати картоплю на сковороді за цим рецептом, слід діяти таким чином:
Бульби очистіть і наріжте на брусочки, занурте їх у воду, просушіть і викладіть в розпечене масло. Обсмажте до готовності на середньому вогні, попередньо додавши сіль і перець.
В цей же час візьміть гриби, ретельно промийте їх і подрібніть.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.
Перекладіть в готовий картопля гриби з цибулею. Перемішайте всі інгредієнти і обсмажуйте їх ще близько хвилини. Потім відразу подавайте страву до столу, щоб воно не встигло охолонути.
Важливо не нехтувати рекомендацією готувати цибулю і гриби окремо від картоплі.
Адже в іншому випадку приготувати страву правильно і смачно не вдасться. Гриби мають властивість віддавати воду, в результаті у вас буде не смажена картопля, а тушкована в невеликій кількості рідини.
Картопля по-селянськи
Як смачно посмажити картоплю з цибулею по-селянськи? Така страва дуже любили готувати наші бабусі.
Нам воно знайоме з дитинства-приголомшливий аромат і смак, який не можна ні з чим переплутати.
Для приготування такої страви потрібні наступні інгредієнти:
сіль-за смаком;
Готується цей кулінарний шедевр так:
Очистіть картоплю і наріжте на тонкі скибочки, які перекладіть в миску з водою.
Скибочки сала обсмажте на сковорідці. Потрібно, щоб з них витопився жир.
Викладіть на сковорідку зі шкварками скибочки картоплі, попередньо висушеного на паперовому рушнику.
Посоліть блюдо і смажте до готовності.
Сирі яйця збийте виделкою, а потім залийте ними блюдо в самому кінці. Витримуйте його ще пару хвилин, а потім посипте дрібно нарізаною зеленню і подавайте до столу. Ви будете приємно вражені дивовижним смаком такого кулінарного шедевра наших бабусь.
Рецепт з м’ясом
Як правильно посмажити картоплю з м’ясом? Тут теж є свої нюанси.

Але перш, ніж дізнатися процес приготування такої страви, слід ознайомитися з тим, які інгредієнти для нього знадобляться:
вирізка свинини-150 г;
сіль і перець-за смаком.
Процес приготування такої страви виглядає наступним чином:
Очистіть картоплю і наріжте соломкою.
Промийте зелень під проточною водою і подрібніть, а потім посипте нею готову картоплю і подавайте до столу.
При приготуванні такої страви можна замінити вирізку на фарш, його слід взяти у кількості 200-250 грам.
Якщо у вас буде фарш пісний, то слід додати до м’яса більше рослинної олії і невелику кількість води, щоб готова страва не було занадто сухим.
Безумовно, смажена картопля-одне з найпопулярніших страв. Але, на жаль, готувати його правильно вміють далеко не всі.
Однак, з огляду на приведені рекомендації, ви зможете створити зі звичайних інгредієнтів справжній кулінарний шедевр, смак якого приємно здивує не тільки вас, але і інших домочадців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *