Різдвяний стіл

Різдво – це сімейне свято і як добре зібратися всією родиною за накритим столом поговорити, адже це здорово. У нашій країні свято Різдва Христового відзначають 7 січня. Різдвяний стіл повинен бути рясним, на нього ставлять як традиційні страви сочиво, гусак з яблуками,
так і різні салати і закуски. У вечір перед Різдвом, у Святвечір готують традиційну страву сочиво. Для приготування куті знадобиться: 1 стакан зерен пшениці, 0,5 склянки маку, 0,5 склянки очищених волоських горіхів, 3 столові ложки меду, цукор за бажанням. Далі пшеницю треба потовкти в ступці, але в наші дні можна скористатися блендером. З отриманої суміші варимо звичайну кашу на воді. Мак розтираємо в ступці і додаємо мед ,все перемішуємо і відправляємо в приготовлену кашу. І в кінці додати горіхи.
На різдвяному столі також має бути м’ясне блюдо, це може бути гусак або качка, запечена з яблуками. Обов’язковою стравою на столі вважався холодець, його готували як м’ясну, так і солодкий з різними фруктами.

Також на стіл ставили дуже багато солодкого для дітей, це були пироги, рулети, печиво або пряники. Для приготування Різдвяних пряників вам буде потрібно: 250 г апельсинового джему, 100 г меду, 0,5 склянки цукру, 1 ч. л. кориці, 0,5 ч. ложки кардамону, 2 яйця, 1 склянка борошна, 3 ч. ложки розпушувача, 200 г меленого мигдалю.
Прикраса: 150 р. абрикосового джему, 30 р. апельсинових цукатів. Апельсиновий джем, цукор, мед, корицю і кардамон, все це перемішати і розвести на водяній бані. Охолоджуємо і додаємо сюди яйця, борошно разом з розпушувачем і мигдаль. Отриману масу викладаємо на деко і випікаємо протягом години. Потім готовий корж порізати на довільні форми, а зверху покрити абрикосовим джемом з додаванням цукатів, і відправити в духовку на 5 хвилин, щоб всі закріпити.
У давнину залишки святкової вечері віддавалися біднякам, щоб вони теж відчули себе потрібними. Пам’ятайте про близьких до вас людей і щасливого Різдва!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *