Розсольник на зиму

Зараз у розпалі сезон заготівель і багато господині заготовляють про запас баночки з соліннями, вареннями, салатами та іншими закусками. Але сьогодні ми розповімо, як приготувати розсольник на зиму в баночці. Цей варіант заготовки дуже практичний тим, що взимку досить приготувати бульйон і почистити картоплю, а решта дістати баночку і просто перекласти її в киплячий бульйон з картоплею. І ось у вас вже на столі тарілочка наваристого і ароматного розсольнику. Все легко і просто.

Для того щоб приготувати розсольник на зиму вам буде потрібно:

  • огірки (свіжі) 3 кг.,
  • морква – 0,5 кг,
  • цибуля ріпчаста – 1 кг.,
  • перловка (відварена до підлозі готовності) 0,5 кг.,
  • рослинне масло – 0,5 літра,
  • томатна паста – 0,5 кг.,
  • цукор – пісок- 250 грам,
  • столовий оцет (9%) 100 мл,
  • сіль (без йоду) 4 ст. ложки.

Як правильно приготувати розсольник на зиму

Моркву й огірки промиваємо у великій кількості води. У огірків відрізаємо кінці з обох сторін, а моркву очищаємо від шкірки. Потім моркву й огірки слід обсушити і після натерти на крупній тертці.

Ріпчасту цибулю потрібно почистити і нарізати тонкими півкільцями.

Натерті огірки і моркву, нарізану цибулю перекладаємо в глибоку каструлю і додаємо сіль, цукровий пісок, томатну пасту, рослинне масло і все ретельно перемішуємо. Після ставимо каструлю на повільний вогонь і варимо 30 хвилин після закипання.

Заздалегідь потрібно відварити перловку. Потім за 5 хвилин до закінчення готування овочів потрібно перекласти в каструлю відварену до підлозі готовності перловку і оцет, варимо ще 5 хвилин.

Готову масу перекладаємо в попередньо простерилізовані банки, закочує їх прокип’яченими кришками і ставимо на ніч під теплу ковдру, попередньо перевернувши банки догори дном. Після зберігаємо заготовку в прохолодному місці.

Вдалих вам заготовок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *