Рулетики з омлету з рисом

Японська кухня – одна з найбільш екзотичних і в той же час досить простих. Якщо брати її неординарну бік, то привертає увагу розмаїття морепродуктів, соусів і приправ. А ось простота полягає в легкості приготування і вживання страв. При цьому велика частина страв займає небагато часу для їх створення. В результаті ми отримуємо смачну і корисну їжу, яка легко засвоюється і навіть може нагадувати нам те, що ми їмо кожен день. Даний рецепт – не виняток, давайте приготуємо рулетики з омлету з рисом, які можна подати не тільки до сніданку або обіду, але і до святкового столу, як закуску.

Складові страви (в кількості 4 осіб):

Свіжі яйця – 3 шт.;
Білий японський рис (можна взяти будь-який інший в залежності від особистих уподобань) – 130 гр;
Крабові палички – 4 шт.;
Свіжий шпинат – 50 гр;
Чорний мелений перець, сіль, соєвий соус (до подачі).

Японці, коли варять рис, не додають у воду сіль. Але, оскільки ми не їхні співвітчизники, і смаки у нас небагато відрізняються, можна зробити на це поправку. Отже, відварюємо рис і даємо йому охолонути.

Соєвий соус додаємо в яйця (буквально чайну ложку), приправляємо чорним перцем, гарненько збиваємо до однорідності. З отриманої маси потрібно приготувати два омлету.

На гарячу сковороду покладіть шматочок вершкового масла, додайте шпинат і трохи посоліть. Бланшируйте листя не більше двох хвилин, після цього сковороду потрібно зняти з вогню, а шпинат викласти на тарілку.

Змішайте рис і шпинат – це буде основа для начинки. Далі беремо омлет, викладаємо на нього рис так, щоб один край був «порожній» приблизно в 1 см (тоді рулет не буде розпадатися і в розрізі отримає гарний візерунок). У центр омлету кладемо крабові палички, загортаємо.

Рулет можна розрізати на роли або на закусочки. Не забудьте подати страву з соєвим соусом.

Ось так просто і смачно можна прикрасити стіл. При цьому на приготування страви піде не більше сорока хвилин. За цей же час ви можете посмажити картоплю і відварити до них сосиски, а можете порадувати себе і своїх улюблених більш цікавою їжею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *