Салат Цезар з куркою і сухариками

Варіантів приготування цієї страви існує безліч. Кожна господиня, кожен ресторан готують цей салат за своїм індивідуальним рецептом, але від цього смак його не стає гірше, а лише дивує своєю багатогранністю. Ми пропонуємо вам ще один варіант цієї закуски.
Для приготування знадобиться:
1) булочка з пшеничного борошна або третину батона;
2) філе курки (200 грам);
3) будь-який твердий сир (50 грам);
4) часник (два зубчики);
5) жовтки (2 шт.);
6) половина лимона;
7) оливкова олія;
8) гірчиця (2 чайні ложки);
9) салатні листя;
10)сіль і спеції (на смак).

У першу чергу займемося булочкою або батоном. Для цього борошняний виріб очищаємо від шкірки і ріжемо невеликими кубиками. Один зубчик часнику чистимо і пропускаємо через прес, а потім змішуємо з чотирма столовими ложками оливкової олії. На цьому соусі потрібно обсмажити булку до золотистого кольору, щоб з неї вийшли сухарики.

Куряче філе ріжемо квадратиками, додаємо сіль і спеції, після чого обсмажуємо на рослинному маслі до готовності.
Окремо готуємо заправку, якої будемо поливати салат Цезар з куркою і сухариками. Для цього часник пропускаємо через прес, додаємо гірчицю, варені жовтки і все гарненько перетираємо. Після цього видавлюємо з половини лимона сік і додаємо до яєчної суміші, разом з кількома столовими ложками оливкової олії. Додаємо в соус сіль і перець і добре перемішуємо до однорідної маси.

На блюдо, в якому буде подаватися салат Цезар з куркою і сухарями, викладаємо листя салату. Поверх них гіркою накладаємо закуску і посипаємо тертим сиром. Перед тим, як подавати на стіл, салат потрібно полити приготованим соусом.

Мінімум зусиль і максимум смаку! Також для різноманітності ви можете приготувати оригінальний салат «Заморське олів’є». Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *