Салат з печеного перцю і петрушки

Більшість людей вважають, що вітамін С у великих кількостях міститься в лимонах. Але це зовсім не так найбільшими запасами вітаміну С має болгарський перець. Багато господині заготовляють перець в прок, роблячи з нього салати або просто маринують. Але сьогодні ми розповімо про дуже дивовижному салаті – салат з печеного перцю і петрушки. Такий салат буде прекрасним доповненням до ароматного шашлику, приготовленому на свіжому повітрі.

Для того щоб приготувати салат з печеного перцю з петрушкою вам буде потрібно:

  • солодкий болгарський перець (кольоровий) – 0,5 кг,
  • свіжа зелень петрушки – 1 великий пучок
  • часник – 4 зубчики,
  • рослинна олія (без запаху) – 50 мл,
  • чорний мелений перець – 1 щіпка,
  • сіль за смаком
  • столовий оцет (9%) – 1,5 ст. ложки.

Як правильно приготувати салат з печеного перцю з петрушкою

Для початку займемося болгарським перцем, його слід промити і очистити від плодоніжки і насіння, також треба видалити білі прожилки всередині перцю, від них салат може гірчити. Потім нарізаємо перець уздовж на тонкі смужки.

Потім підготовлений перець обсмажуємо на добре розігрітій сковороді до м’якості з додаванням рослинної олії.

Потім займемося часником. Зубчики часнику слід очистити і пропустити через чеснокодавку, а потім додати сіль, чорний перець і оцет, і ретельно перетерти до однорідного стану.

Зелень петрушки слід промити, а потім обсушити і вже після дрібно нарубати.

Потім зелень і часник змішати з обсмаженою перцем і акуратно перемішуємо салат. За смаком досолює і додаємо спеції.

Подаємо салат до м’ясних страв. А якщо ви готуєте такий салат на природі, то перець можна обсмажити на грилі і навіть можна зняти шкірку, для більш естетичного виду.

Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *