Салат з помідорів на зиму

Крім того, що помідори можна маринувати і солити на зиму, з них можна готувати дуже смачні салати. Сьогодні розповімо про дуже простому салат з помідорів на зиму, який не потрібно стерилізувати, досить ретельно проварити і розкласти по банках.

Для того щоб приготувати салат з помідорів на зиму вам буде потрібно:

  • помідори – 2 кг.,
  • свіжі огірки – 500 грам,
  • цибуля ріпчаста – 0,5 кг,
  • морква – 0,5 кг,
  • болгарський перець (кольоровий) – 1,5 кг.,
  • чорний запашний перець горошком – 10 штук,
  • лавровий лист – 2 штуки,
  • рослинна олія (без запаху) – 1 склянку
  • цукровий пісок – 1 склянку
  • сіль – 2,5 ст. ложки
  • оцет столовий (9%) – 0,5 склянки.

Як правильно приготувати салат з помідорів на зиму

Для початку потрібно промити і трохи обсушити всі овочі. Потім потрібно почистити болгарський перець ,видаливши насіння і плодоніжку.

Моркву очищаємо і натираємо на тертці для корейських салатів.

Промиті помідори ,огірки та перець нарізаємо довільно, бажано щоб це все було нарізано однаково.

Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо товстими півкільцями.

Всі підготовлені овочі перекладаємо в глибоку каструлю і додаємо цукор, сіль, перець горошком, лавровий лист, потім вливаємо олію і оцет. Все акуратно перемішуємо. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо настоюватися при кімнатній температурі не менше однієї години.

Після ставимо каструлю на вогонь і доводимо масу до кипіння, після зменшуємо вогонь і не забуваючи помішувати масу варимо ще хвилин 10.

У попередньо підготовлені (стерилізовані) банки розкладаємо гарячий салат і закатуємо прокип’яченими металевими кришками. Закутуємо банки теплою ковдрою і залишаємо на ніч до повного охолодження. Салат з помідорів зберігаємо в прохолодному місці.

Готовий салат гарний як самостійна закуска, в якості гарніру до плову, м’ясних страв або відвареної картоплі і макаронів, так і в якості добавки в супи, розсольник.

Вдалих вам заготовок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *