Салат з руколою і авокадо з додаванням сиру

Свіжі та соковиті листя руколи є хорошим джерелом вітамінів, а в поєднанні з авокадо роблять будь-яку страву дуже корисним і легким. Ця легкість дає великий плюс людям, які стежать за своєю фігурою і провідним здоровий спосіб життя. Одним з таких страв є салат з руколою і авокадо з додаванням італійських сирів, таких як моцарелла або пармезан, які можуть бути куплені в будь-якому продовольчому магазині.

Для приготування цього салату вам знадобиться наступне:

Листя руколи – 150 гр;
Авокадо – 1 шт;
Помідор – 1шт;
Лимон – 1 шт;
Сир пармезан або за смаком моцарелла;
Оливкова чи будь-яке інше рослинне масло – чверть склянки;
Сіль і мелений чорний перець;
Кедрові горішки – за бажанням.

Для початку приготуйте соус, яким ви польете салат перед подачею на стіл. Для цього візьміть невелику мисочку і влийте в неї оливкова олія. Потім, розріжте лимон на дві половинки і з кожної часточки вичавіть сік в невеликий стакан. Проробіть цю операцію обережно, щоб сік не потрапив вам в очі. Якщо в лимонний сік потрапили кісточки, то їх слід вийняти чистої чайною ложкою і викинути. Тепер візьміть отриманий сік і додайте його у масло в кількості двох столових ложок. Далі насипте сіль і перець за смаком, а потім змішайте до отримання однорідної маси суміш, використовуючи віночок або вилку.

Як тільки соус буде готовий, слід приступити до приготування салату з руколи з авокадо. Для чого сполосніть свіжі листя рукколи у холодній проточній воді і дайте воді стекти. Листя мляві або потемнілі для салату не придатні і тому їх слід видалити. Також слід помити авокадо почистити його від шкірки. З очищеного плода слід видалити кісточку, для цього плід потрібно розрізати навпіл і чайною ложкою вийняти її з однією з половинок. Далі слід нарізати невеликими скибочками авокадо.

Помідор теж слід промити й нарізати невеликими скибочками.

З допомогою терки з середніми отворами натріть стружкою сир пармезан або якщо ви використовуйте моцарелллу, то наріжте її кубиками розміром 1 див.

Тепер візьміть салатницю і покладіть листя руколи, скибочки авокадо і помідори, посипте сиром пармезан або покладіть кубики моцарелли, посипавши за бажанням все це пишність кедровими горішками.

Тепер, коли ви будете готові подати гостям або близьким на стіл салат з руколою і авокадо, не забудьте полити його салатним соусом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *