Салат з руколою і куркою

Салат з руколою і куркою є дуже легким і низькокалорійним стравою. Його можна подавати в якості легкого салату на святковий стіл або в якості невеликого перекусу, коли особливо сильно відчувається голод. Завдяки нестандартним сполученням гіркуватою руколи, ніжною курячої грудки, масла і багатьох інших інгредієнтів, салат не тільки виглядає дуже красиво і екзотично, але і володіє чудовим смаком.

Щоб приготувати салат вам знадобиться наступне:

Один великий пучок рукколи;
Одна велика цибулина цибулі-шалот;
Куряча грудка;
Одне зелене яблуко середніх розмірів;
Чверть чашки волоських горіхів;
Адигейський сир або бринза (100 грам);
Лимон;
Оливкова або соняшникова олія;
Сіль і чорний перець – за смаком.

Для початку ретельно промийте курячу грудку і очистіть її від кісток. Далі поставте на середній вогонь каструлю з попередньо налито водою і покладіть в неї грудку. Як тільки вода в каструлі почне закипати, обережно з допомогою ложки знімайте піну, що утворюється. Після того, як грудка звариться, слід зняти каструлю з вогню, грудинку вийняти з утвореного бульйону і дати грудці охолонути.

Далі чистимо цибулину цибулі-шалот і нарізаємо кільцями або півкільцями. Потім нарізану цибулю, відправляємо на сковороду, яку поставили на вогонь, додавши в неї трохи олії. Цибулю слід лише злегка обсмажити, до освіти прозорості, а потім за допомогою шумівки або ложки вийняти з сковороди. Саму сковороду з вогню знімати не потрібно, так як на ній слід злегка посмажити відварені шматочки курячої грудки протягом 5 хвилин.

Тепер візьміть яблуко, ретельно промийте його під проточною водою, а далі знявши шкірку за допомогою ножа, наріжте на тонкі шматочки невеликий величини.

Адигейський сир або сир, бринзу теж необхідно порізати невеликими кубиками не менше 1 див.

Салат руколу потрібно ретельно сполоснути під водою, дати воді стекти і розрізати на чотири рівні частини поперек зростання листя.

Потім обсмажену цибулю і курку, порізане на шматочки яблуко, руколу і бринзу слід покласти в глибоку салатницю, додати волоські горіхи і збризнути лимонним соком, щойно вичавленого з однієї половинки вимитого, а потім розрізаного навпіл лимона. Далі слід додати в салат трохи олії, посолити і поперчити за смаком.

Таким чином, щоб приготувати салат з руколою і куркою вам буде потрібно не так вже багато часу і сил, а саму руколу можна, як купити в магазині, так і виростити у себе вдома або на грядці в саду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *