Шашлик з курки «кучерявий»

Інгредієнти:

  • Філе курки – 1 кг
  • Грудинка (хорошої якості, можна трохи з жирком) – 300-400 г
  • Лимон – 1 шт.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Часник – 3-5 зубчиків
  • Набір спецій для курки і суміші з трав
  • Вода (кімнатної температури) – ? склянки
  • Сіль, перець
  • Рослинна олія

Спосіб приготування:

Філе розділити на 2 частини, потім кожну розрізати ще навпіл. Загорнути по черзі всі шматки в харчову плівку і відбити. Відбите м’ясо приправити сіллю і перцем.

Грудинку нарізати тоненькими шматочками.

На філе викласти шматочки грудинки так, щоб можна було згорнути їх у вигляді рулету. Гострим ножем розрізати зроблений рулет на три рівні частини. Нанизати рулети на дерев’яні шпажки.

Маринад.

Очистити лимон від кісточок, вичавити з нього сік. В нього додати соєвий соус, воду, набір приправ і часник, попередньо подрібнений або пропущений через прес. Все перемішати. Можна використовувати будь-який інший маринад.

У готовий маринад покласти приготоване м’ясо на шпажках. Чим довше маринувати м’ясо, тим смачніше воно вийде.

На сковороду налити трохи рослинного масла. Шашлик потрібно обсмажувати з усіх боків при закритій кришці, поки він не буде готовий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *