Що готувати на Різдво?

насправді, відповідь на питання що готувати на Різдво набагато простіше, ніж здається на перший погляд. Адже Різдво – це родинне свято, за столом, традиційно, збираються тільки самі близькі люди, а оскільки традиції вимагають наявності на столі не менше дванадцяти страв, то різдвяні страви легко підібрати таким чином, щоб догодити всім, приготувавши саме те, що кожен любить. Пропоновані нижче рецепти страв на Різдво з фото дозволять вам зробити це свято незабутнім для кожного, кого ви запросите в свій будинок!

Тушкований кролик

А ви знаєте, що кролик – обов’язковий атрибут новорічного столу, адже наближається рік Змії? Якщо з якихось причин (наприклад, дотримуючись Різдвяний піст) вам не вдалося приготувати його саме до новорічного столу, швидше виправляйте ситуацію!
Для цієї страви вам знадобиться невелика тушка кролика, яку необхідно розділити на порційні шматочки, обсмажити на вершковому маслі і скласти в керамічний горщик або будь-який посуд з товстими стінками.
Тепер розтопіть в сковороді вершкове масло і обсмажте в ньому подрібнену головку часнику, дві дрібно порізані цибулини, два стебла подрібненого селери. Додайте 1 – гілочок чебрецю і 2 столових ложки подрібненої петрушки. Перекладіть вміст сковороди до кролику, додайте туди ж 10 великих грибів, розрізаних навпіл, і кілька маленьких картоплин, очищених і розрізаних на шматочки. Все перемішайте, влийте 100 мл білого сухого вина і тушкуйте 50 хвилин при 180 градусах.

Пікантні курячі грудки

Дуже просте блюдо для тих, хто все ще не знає, що приготувати до різдвяного столу. Таке блюдо не тільки смачне, але і красиве. Для його приготування зробіть в шматочках філе розріз, але не до кінця. М’ясо слід поперчити і посолити, а потім вкласти в розрізи скибочки помідорів і листя базиліка. Тепер краю необхідно сколоти зубочисткою, розігріти на сковороді рослинне масло і обсмажити м’ясо з обох сторін по п’ять хвилин. Перед подачею на стіл зубочистки можна видалити. Помідори для цієї страви краще брати щільні і м’ясисті.

Картопляно-горіхові крокети

Необхідно зварити пюре з 300 г картоплі, додати до нього сире яйце, 100 г подрібнених горіхів і 2 столових ложки подрібненої петрушки. Додати туди ж сіль за смаком і столову ложку борошна для панірування.
Тепер катайте невеликі кульки, вмочуйте їх по черзі борошно-яйце-в борошно і обсмажте на топленому маслі до утворення рум’яної скоринки.

Сподіваємося, наведені рецепти трохи допомогли вам вирішити, що готувати на Різдво 2013. Найголовніше, це не забувати про різноманіття, особливо якщо ви запросили гостей, і постаратися врахувати смаки всіх. До того ж, не забувайте і про те, що навіть ваше фірмове блюдо, яке всім добре знайоме і всіма улюблене, можна незвично прикрасити, використовуючи для цього підручні засоби. Найголовніше, щоб прикраси поєднувалися з зовнішнім і смаковими якостями з самим стравою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *