Що пити на Новий рік?

Що пити на Новий рік? Який Новий рік без напоїв? Алкогольні і безалкогольні не має значення, але всі вживають у новорічну ніч, хоч трохи, але все. Розглянемо найпопулярніші напої новорічного столу і як правильно їх вживати, щоб на наступний ранок почуватися чудово.

Почнемо з традиційного шампанського, без якого ми не уявляємо жоден святковий стіл. Для того щоб у вашому келиху була велика кількість бульбашок, які так лоскочуть ніс, виробники додають в їх склад дріжджі. Завдяки тому, що виробники, для поліпшення смаку додають сироп до шампанського, келих випитого ігристого напою додасть у ваш організм близько 135 ккал, тобто набагато калорійніший, ніж звичайне вино. Плюси шампанського: в ньому антиоксиданти, що запобігають розпад нервових клітин. Мінуси: через бульбашок алкоголь швидше всмоктується в кров і в результаті людина швидше п’яніє.

Біле вино, який виготовлено з збродженого винограду, очищеного від кісточок і шкірки. Калорійність приблизно така ж як і у шампанського – 130 ккал, але чим солодше вино, тим більше в ньому калорій. Плюси білого вина: знижує рівень холестерину в крові. Мінуси: в білому вині містяться сульфіти, які покращують колір вина, от саме через них люди можуть страждати похміллям, причому дуже важким.

Червоне вино, для виготовлення такого вина використовують весь виноград цілком, не відокремлюючи кісточки і шкірку. Калорійність келиха червоного вина трохи менше, ніж білого, і дорівнює – 120 ккал, так і цукру в ньому менше. Плюси червоного вина: в цьому вині міститься резерватрол, якого немає більше ні в одному вини, це природний антиоксидант. Мінуси: у червоному вині міститься два види спирту етанол і метанол, і вони надовго затримуються в організмі, в результаті похмільний синдром.

Горілка, її виготовляють з дріжджів, різноманітних плодів або насіння, відбувається бродіння, а потім фільтрування та очищення, ось весь нескладний процес. В одному грамі горілки міститься 7 ккал, тобто горілка є самим низькокалорійним напоєм. Плюси вживання горілки: у ній немає ніяких добавок, так і похмільний синдром після хорошої горілки набагато легше, ніж після віскі або навіть вина. Мінуси: багато розбавляють горілку соками та іншими і в підсумку, горілка п’ється легше і дуже легко перепити такий напій, підсумок похмілля.

Ще один важливий рада при вживанні алкоголю – більше рухайтеся, танцюйте і грайте, тобто підбадьоритеся, так у вас буде менше можливості швидко захмеліти і пропустити все найцікавіше в Новорічну ніч! І пам’ятайте алкоголь у великих кількостях шкодить вашому здоров’ю!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *