Шурпа з баранини в мультиварці

Шурпа – ароматний смачний наваристий суп родом з країн східного регіону. Неспішно приготований з свіжої баранини, з додаванням овочів і запашних трав і спецій, він підкорить своєю простотою і насиченим смаком всіх членів сім’ї. Завдяки диву сучасної кухонної техніки, шурпа в мультиварці з баранини не втратить ні грама свого густого аромату, а від парів, що витають у повітрі, потечуть слинки у всіх прийшли в ваш дім.

Інгредієнти:

800 грамів баранини;
800 грамів картоплі;
2 томата (середніх);
2 солодких перцю (великих);
2 моркви (великих);
2 цибулини репчатых (великих);
зіра (сушена);
базилік (сушений);
перець мелений чорний;
сіль

Приготування

Баранину промити під проточною холодною водою і обсушити паперовими серветками, порізати невеликими кубиками і обсмажити на сковороді, додавши попередньо невелику кількість соняшникової олії. Можна також пройти цей етап, скориставшись режимом «Випічка» мультиварки, не закриваючи при цьому кришки.

Як тільки м’ясо покрилося красивою золотистою скоринкою, помістити його в чашу мультиварки. Залити кип’яченою водою, її кількість залежить від того, наскільки густий суп кухар хоче отримати в результаті. Закрити кришку диво-каструльки і встановити режим «Гасіння» на дві години.

Часу для підготовки овочів достатньо. Їх необхідно вимити, очистити і порізати: моркву і картоплю – великими кубиками, цибулю – півкільцями, солодкий перець і томати – великими часточками.

Сушені базилік і зіру подрібнити і розтерти в порошок (або скористатися вже готовими спеціями в порошках).

Порізані овочі помістити в чашу до м’яса, додати ароматних спецій, на смак сіль і мелений перець. Продовжити час вибраного режиму ще на одну годину. Як тільки прозвучить сигнал закінчення роботи мультиварки, можна розкладати шурпу по тарілках і насолоджуватися отриманим результатом!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *