Швидкий рецепт малосольних огірків

Величезна різноманітність солінь – одна з відмінних рис нашої національної кухні. У спекотну літню пору заготівля на зиму солоних, квашенных і маринованих овочів в самому розпалі. Кожна господиня проявляє всю свою фантазію та майстерність, щоб побалувати у зимовий період, такий бідний на вітаміни свою сім’ю смачними хрусткими огірочками або гострими помідорами. Але до зими ще так далеко, а смачних солоних закусок хочеться вже зараз.

Для цієї мети є рецепти швидкого засолу овочів, коли результату не треба чекати до зимових холодів, а можна вживати готові соління відразу ж після приготування. Саме з такої серії швидкий рецепт малосольних огірків. Готуються малосольні огірочки дуже легко і не вимагають великих тимчасових витрат або грошових вкладень.

Для приготування вам знадобиться зовсім небагато продуктів, які є на кожній присадибній ділянці: свіжі огірки середньої величини, пару зубків часнику, кілька парасольок кропу, трохи крупної солі, листя смородини і вишні (без них можна обійтися) і невеликий целофановий пакет.

Сам процес приготування напрочуд простий. Попередньо вимиті огірки і очищені зубчики часнику розрізаємо вздовж на дві частини, потім ріжемо великими шматочками листя вишні, смородини і парасольки кропу. Складаємо всі інгредієнти в целофановий пакет, гарненько солимо, щільно закриваємо пакет і кілька разів його гарненько струшуємо, щоб розсипалася сіль рівномірно по всьому пакету. Витрата солі на пів кілограма свіжих огірків приблизно 25 грам. Залишаємо огірки в прохолодному місці на 10-15 хвилин і наші огірочки готові до вживання.

Огірки, причому не важливо, які свіжі або малосольні, дуже корисний продукт, особливо для людей з надмірною вагою. Існує навіть спеціальна дієта на огірках і кефірі. Так, що малосольні огірочки швидкого приготування не тільки порадують вас своїми смаковими якостями, але і допоможуть зберегти відмінну фігуру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *