Швидкий сирний пиріг

Інгредієнти:

Бісквітне тісто на сметані:
2 яйця
1/2 склянки* цукру
1 стакан* сметани
1/2 ч. л. соди
1 стакан* борошна
2ст.л. розтопленого вершкового масла

Начинка:
500 г сиру
1/2 склянки* цукру (або менше, за Вашим смаком)
3 яйця
1 ст. л. манної крупи
*склянка 250 мл

Можна додати за смаком будь-які ягоди, ізюм та ін
(Я додала ванілін в тісто)

масло і борошно для форми

Приготування:

1. Яйця збити з цукром(хвилин 5). Додати сметану, соду, борошно і розтоплене вершкове масло. Замісити однорідне тісто, досить рідке

Начинка:
Збити міксером всі складові

2. Форму змастити маслом, посипати борошном. Вилити тісто, на тісто в середину покласти сирну начинку

3. Сирну начинку можна присипати ягодами (я поклала трохи полуниці і пошкодувала потім, що так мало, треба б грам 200 покласти) і поставити в розігріту духовку на 30-35 хв при 180*С.

4. Готовий пиріг трохи остудити у формі. При випічці «важка» сирна начинка опускається вниз, а бісквіт піднімається, утворюючи бортики.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *