Сир камамбер: все найцікавіше. Рецепти з сиру камамбер

Сир камамбер подобається багатьом, він приваблює цікавим ароматом і смаком. Завдяки нашій статті ви дізнаєтеся про історію виникнення сиру, про його користь і про те, чим він відрізняється від інших сортів.

Історія виникнення

Авторка сиру камамбер Марі Харель, мешканка Нормандії, Франція. Сталося це в 1791 році, і з тих пір радує нас своїм смаком. Рецепт був змінений і доповнений, і зараз ми можемо насолоджуватися камамбером, виготовленим за ідеальною рецептурою. Найкращий і якісний сир камамбер – Le Châtelain, але і ціна у нього відповідна, він на порядок дорожче інших видів. Його виробляють з непастеризованого коров’ячого молока. Жирність продукту висока, вона складає 45%. Термін виготовлення становить 2-3 тижні.

Камамбер м’який і ніжний, він легко ріжеться. Молодий сир має молочно-солодкий смак. Коли він дозріває, на ньому утворюється біла оболонка. Її отримують шляхом використання білого грибка, який називається Penicillium candidum. Оболонку треба їсти з сиром, не знімайте її. Для приготування сиру використовується свіже молоко (максимальний термін -2 дні). Деякі виробники додають в камамбер гриби або горіхи.

Фото сиру камамбер ви побачите в нашій статті.

З чим поєднується сир?

Його потрібно вживати з легким червоним вином, таким як Божоле, Шенен Блан, Нормандський Сидр. Також ви можете додавати в страви, він відмінно поєднується з фруктами, овочами, рибою і м’ясом. Рецепти з сиром камамбер представлені нижче, обов’язково ознайомтеся з ними.

Камамбер, брі яка різниця?

Багато хто плутає ці два сиру, але чим вони відрізняються? Насамперед, історією брі з’явився набагато раніше, камамбер набагато пізніше. Розпізнати брі можна по скоринці, вона має червонуваті плями. Також трохи відрізняється і смак, у брі він гостріший, до того ж цей сорт сиру не такий жирний, як камамбер. Зверніть увагу на м’якоть брі вона має сіруватий відтінок, горіховий запах.

Можна приготувати камамбер в домашніх умовах? Відразу хочемо сказати, що це неможливо, так як для цього вам знадобиться спеціальне обладнання, до того ж виробники не видають всіх секретів та рецептури.

Рецепт салату з камамбером

Інгредієнти:

  • 8 скибочок бекону

  • 200 грам камамбера

  • 1 червона цибулина

  • 16 помідорів чері

  • 8 стручків зеленого лука

  • 100 грам шпинату

  • 2 ст. л. рослинного масла

Для соусу:

  • 3 ст. л. бальзамічного оцту

  • 2 ст. л. оливкової олії

  • 1 чайна ложка подрібненої зелені

Приготування:

  • Поріжте цибулю і обсмажте в невеликій кількості олії, покладіть в тарілку.

  • Тепер черга бекону наріжте його на середні шматочки і обсмажте до золотистого кольору

  • Помідори черрі потрібно нарізати на половинки, також подрібніть зелений лук. З’єднайте всі овочі у велику тарілку, полийте соусом. Подавати салат потрібно свіжоприготованим.

Рецепт сендвічів з камамбером

Інгредієнти:

  • 2 скибочки хліба з висівками

  • 1 ст. л. масла

  • 60 грам камамбера

  • 1 стручок зеленого лука

  • 2 скибочки шинки

  • Жменю руколи або шпинату

Приготування:

  • Підсушіть хліб на грилі або сковороді, змастіть кожен шматочок з одного боку вершковим маслом

  • Покладіть на один шматочок хліба нарізаний камамбер, зверху цибулю і шинку. Завершіть композицію шпинатом або руколою.

  • Накрийте бутерброд зверху рештою шматком хліба. За бажанням крім зеленого цибулі, можете додати ріпчаста фіолетовий.

Запечений камамбер: рецепт

Інгредієнти:

  • 250 грам камамбера

  • 1 зубчик часнику

  • Кілька гілочок свіжого розмарину

  • Оливкова олія

  • Щіпка морської солі

  • Жменька сушеної журавлини

  • Жменька горіхів

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 180 градусів, з середини сиру зніміть невелику ділянку оболонки.

  • Наріжте часник як можна дрібніше і покладіть його в зроблений отвір, туди ж покладіть розмарин.

  • Полийте камамбер невеликою кількістю оливкової олії і випікайте в духовці 15 хвилин.

  • Тим часом подрібніть сушену журавлину і горіхи.

  • Коли сир запечеться, витягніть його і посипте подрібненою журавлиною і горіхами. Подавати блюдо гарячим, занурте в сир підсмажений хліб або овочі.

смажений Сир камамбер

Інгредієнти:

  • 250 грам камамбера

  • чашки борошна

  • Сіль і перець

  • 2 яйця

  • склянки молока

  • 1 чашка панірувальних сухарів

Приготування:

  • Поріжте сир не невеликі трикутнички шириною по 2 див. Змішайте в окремій тарілці борошно і чорний перець, вмочіть сир в цій суміші.

  • В іншій мисці змішайте яйця і молоко, занурте сир в цю суміш, потім в сухарях.

  • Нагрійте сковороду, налийте в неї рослинне масло. Обсмажуйте камамбер до золотистого кольору з двох сторін. Викладіть на паперові серветки, щоб стік жир і подавайте з улюбленим соусом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *