Сирний пиріг з пісочного тіста

17393Інгредієнти:

  • Борошно – 3 склянки
  • Яйця – 3 шт.
  • Сир – 0,5 кг
  • Маргарин (вершкове масло) – 250 г
  • Ванільний сироп – 1 ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Цукор – 2 склянки (без гірки)
  • Ізюм – 100 г

Спосіб приготування:

Тісто

Перед тим, як замісити тісто, всі його складові бажано охолодити. Взяти борошно просіяти її на великий обробній дошці. Маргарин розрізати на шматочки і додати до борошна. Можна натерти маргарин через тертку, але краще подрібнити його за допомогою ножа. Повинна вийти сипка маса у вигляді крихти. У цю масу додати соду і 1 склянку цукру, після чого знову перемішати все з допомогою ножа.

Готове «тісто» прибрати в холодильник, щоб воно не розтануло.

Начинка

У сир додати яйця, ванільний сироп і 1 склянку цукру. Все збити міксером або блендером. В отриману суміш покласти родзинки і знову перемішати.

«Тісто» витягнути з холодильника і поділити на 2 частини. Більшу частину крихти висипати на сухе деко. Утрамбовувати нічого не потрібно. Краї бортів тіста зробити акуратними. Начинку викласти зверху, не придавлюючи її. Після цього частину крихти рівномірно розподілити по всьому пирога.

В заздалегідь розігріту духовку (приблизно близько 180 градусів) помістити деко з пирогом. Випікати 40-50 хвилин.

Рада. Витягнути пиріг з форми буде набагато легше, якщо почекати, поки він охолоне.

Такий творожник виходить дуже ніжним і відмінно підходить для чаювання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *