Скільки калорій в котлетки?


Практично щодня на нашому столі присутні м’ясні і рибні продукти харчування. Наваристі перші страви, компоненти вечері чи сніданку і ще багато інших інтерпретацій, які постійно оновлюються.
Одним з найбільш поширених способів переробки м’яса і риби є фарш, з якого згодом будуть приготовані котлети. Довести їх до готовності можна, як на сковороді, так і на пару або ж запекти в духовій шафі. Іноді зустрічаються овочеві битки, однак за смаковими якостями вони не можуть зрівнятися з м’ясними та рибними, так і за ситості вони так само поступаються.
Подгарнировка до такої страви може бути різною: овочі, круп’яні каші, макаронні вироби. Інша справа – начинка. Від її достатку голова йде обертом, починаючи від рубаного лука, рису і закінчуючи сиром. Деякі примудряються начинити рибні биточки гарбузом. Завдяки цьому можна постійно вносити зміни в рецепт звичного для нас страви, роблячи його неповторним.
Безумовно, що вони мають свою поживність. Тому для людей, які пильно стежать за власною вагою, необхідно знати, яка калорійність котлет, від яких факторів вона залежить. Чи можна змінити поживність страви, бути може воно завдає шкоди фігурі? На всі ці питання ми сьогодні постараємося відповісти.
Калорійність котлет з різних видів м’яса
Всім відомо, що приготування цієї страви починається з такого продукту як фарш, а калорійність котлет на пряму залежить від цього вибору.
Навіть якщо готувати його з овочів або ж із злакових культур, то все одно потрібно переробити продукти в субстанцію, яка буде придатна для формування котлет.
Після фарш додається сіль, спеції, цибуля ріпчаста, які покращують смакові якості даного страви, вбивають пару яєць для скріплення і направляють на термообробку. Під час кожного з цих етапів можна як знизити поживність цієї страви, так і підвищити її.
Калорійність котлет залежить як від вибору основного продукту, так і від способу її приготування. Давайте ж розглянемо калорійність котлет відповідно до виду м’яса, з якого вони готуються.
Свинина
Калорійність котлет, приготованих з свинини, найбільш висока, порівняно з іншими видами м’яса. Навіть якщо фарш не додавати додаткові компоненти, за винятком солі, яєць, цибулі, спецій, даний вид м’яса досить довго і важко засвоюються нашим організмом.
А для людей із захворюваннями органів травного тракту взагалі краще виключити зі свого меню страви з свинини. На крайній випадок, можна додати у фарш рівну частку яловичини або ж курячої грудки, знижуючи тим самим калорійність страви і навантаження на організм.
За винятком цих недоліків, блюда з свинини відмінно насичують організм, заповнюють його корисними речовинами, які вкрай важливі для повноцінного функціонування всіх органів і систем людини. Кальцій і фосфор, що міститься в свинині, чудово відновлюють кісткові і м’язові тканини, а завдяки наявності селену і арахідонової кислоти можна впоратися з нервовими розладами.
Яловичина
На другому місці за поживністю знаходяться котлети з яловичини. М’ясо цієї тварини містить високу кількість заліза, завдяки якому можна впоратися з недокрів’ям.
А колаген і еластан, які так само присутні в м’ясі яловичини, допомагають уникнути зносу хрящових тканин, суглобів, м’язів. Білкові речовини, одержувані з яловичини, зберігають і відновлюють м’язові тканини.
М’ясо курки
Безумовно, що биточки курячі менш калорійні, ніж страви, приготовані з свинячого або яловичого фаршу.
Але разом з тим, м’ясо курки чудово перетравлюється і засвоюється нашим організмом, не викликаючи тяжкості в органах травного тракту.
З цих причин саме з курячої грудки починають прикорм немовлят.
М’ясо риби
Рибні биточки містять менше калорій, ніж курячі. Завдяки високому вмісту поліненасичених жирів, забезпечується повноцінна робота серцево-судинної і нервової системи.
Крім того, цей продукт містить у собі фосфор, кальцій, фтор, йод, що робить рибу надзвичайно корисною для кістково-м’язової системи. Саме з цих причин рибні страви просто зобов’язані бути в раціоні кожної людини.
Будьте здорові і щасливі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *