Скумбрія, запечена з лимоном

Рибні страви завжди гарні і смачні, саме тому вони і безпрограшні, а яку ароматну рибку можна запекти в духовці ,просто принадність. Сьогодні розповімо про один з найшикарніших рецептів приготування риби, яка безперечно прикрасить ваш святковий стіл. Скумбрія, запечена з лимоном, виходить ароматною, ніжною, смачною і дуже красивою, приготувавши цю страву ,ви ніколи не пошкодуєте про свій вибір.

Для того щоб приготувати скумбрію, запечену з лимоном вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • свіжа скумбрія – 2 штуки,
  • лимон (великий) 1 штука,
  • сіль і спеції за смаком
  • цибуля ріпчаста (великий) – 1 штука,
  • сметана (жирна) – 3 ст. ложки.

Правильне приготування скумбрії, запеченої з лимоном

Для початку потрібно підготувати рибку, її потрібно промити ,після відрізати голову, плавники і потім видалити всі нутрощі. Після знову ретельно промиваємо рибу.

Далі у невеликій чашці змішуємо сіль з меленим чорним перцем і натираємо отриманою сумішшю почищену рибу.

Також потрібно рибу скропити соком лимона.

Тепер треба нарізати скумбрію на невеликі порційні шматочки, але не слід дорізати шматочки до самого кінця, щоб при приготуванні риба не розпалася на частини.

Очищений цибулю нарізаємо товстими півкільцями і вставляємо їх у надрізи.

Лимон слід нарізати товстими кільцями ,які слід покласти в черевце кожної риби.

Далі рибу перекладаємо у форму для запікання і зверху змащуємо сметаною.

Відправляємо форму в розігріту до 180° градусів духовку хвилин на 30 – 35.

Готову рибу перекладаємо на красиве блюдо і прикрашаємо свіжими часточками лимонів і свіжою зеленню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *