Сливовий джем в мультиварці

Коли приходить час злив, кожна господиня намагається використовувати ці смачні і корисні плоди для різних страв. Сливи хороші не тільки для начинок і компотів, але з них ще виходить дуже смачне варення або джем. Приготувати цей джем в мультиварці простіше простого, і смакові якості злив при такому процесі краще зберігаються. Джем відрізняється від варення своєї однорідною консистенцією і бурштиновим відтінком. З 1 кг слив на виході виходить приблизно 1 літр джему.

Отже, для приготування сливового джему в мультиварці вам знадобиться:

– 1 кг свіжих або заморожених половинок злив (червоних або жовтих)
– 500-600 грам цукру
– 50 грам вершкового масла
– ванілін за смаком.

Спосіб приготування:

Сливи потрібно добре вимити і розділити на часточки. Можна ще очистити їх від шкірки, але необов’язково. Далі, їх потрібно подрібнити блендером або м’ясорубкою до стану пюре. Поміщаємо сливову масу в каструлю і включаємо режим «Випічка» для того, щоб джем швидше закипів. Після того, як маса закипить, переводимо в режим «Гасіння» на 1 годину. Цукор відразу додавати не потрібно, він може надати джему присмак паленого цукру, а щоб він зберіг свій сливовий смак і аромат, його необхідно додавати в процесі приготування, приблизно хвилин через 40 після початку гасіння. Ще через 10 хвилин додаємо вершкове масло і ванілін (приблизно за 10 хвилин до готовності).

Для любителів шоколаду в джем на стадії додавання вершкового масла можна додати 20-30 грам какао або 30-40 грам шоколаду. І те й інше одночасно додавати не потрібно, буде перебір. Какао потрібно змішати з невеликою кількістю джему і вилити в загальну масу. Виходить щось на зразок шоколадної пасти, яка так подобається дітям. Ще можна додати горіхи і дивувати гостей і близьких своїми кулінарними шедеврами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *