Смачні маслюки


Якщо ви не знаєте, як готувати маслюки після того, як їх зібрали в лісі, це не біда, адже сучасна кулінарія включає в себе величезну різноманітність рецептів з грибами.
Назва гриби маслюки отримали завдяки своїй маслянистої на дотик оболонці, яка дуже мокра і слизька. Гриби маслюки мають відмінні риси серед інших видів. Завдяки основним відмінностям можна легко позбутися від клейкої поверхні гриба на капелюсі і побачити характерне кільце на ніжці, який вказує на вид гриба.
В основному цей гриб використовується в кулінарії, так як він може міститися в різних стравах як доповнюючий інгредієнт. Приготувати маслюки можна різноманітними способами, а все тому що вони хороші своїми смаковими якостями, коли їх застосовують при варінні і смаженні.
Так як нинішня кулінарія не стоїть на місці і постійно експериментує, ось кілька рецептів, в яких є маслюки смажені та варені, або ж варіант, коли їх можна застосовувати в якості закуски.
Відштовхуючись від основних порад знаменитих кухарів можна навчитися правильно варити і смажити грибні страви.
Область застосування грибного продукту
Маслюки вважаються дуже смачними і чудовими продуктами, які використовуються у приготуванні різноманітних страв. Але перш ніж приступати до приготування, варто переконатися в достовірності цього продукту, адже інший раз вони можуть обманювати людський зір.
Характерною рисою є забарвлення капелюшка гриба у фіолетовий відтінок. Якщо ви впевнилися і ретельно переглянули всі грибочки, то можна сміливо приступати до їх використання, так як ризик отруєння усунутий.
Сучасна кулінарія має велике поширення страв з використанням маслюків. Одним з делікатних і дуже смачних страв вважають замариновані гриби. Вони чудово гармонують з картопляним або овочевим гарніром. Наприклад, можна посмажити картоплю, яка відмінно підійде під маринований маслюк.
Варто відзначити, що м’ясні і рибні блюда у поєднанні з маслюками не менш смачні. Додайте їх як додатковий інгредієнт в салати, але попередньо їх проваріть кілька хвилин у киплячій воді.
Готувати маслюки можна, зовсім не видаляючи слизову оболонку, якою покритий гриб. А ось зняття липкою оболонки рекомендується в тому випадку, якщо буде відбуватися маринування. Потрібно це для того, щоб гриб не придбав темний колір.
Багато губляться в тому, як приготувати цей продукт, адже існує кілька способів термічної обробки гриба. Їх можна варити, тушкувати і смажити, причому в будь-якому вигляді у них буде чудовий смак.
Деякі обожнюють грибні супчики, в які додають цей продукт у висушеному і свіжому вигляді. А для отримання більш насиченого смаку, смажте гриби змішати з цибулею, і смак буде не менш чудовим.
Якщо хтось сидить на дієті і не їсть нічого, крім овочів і спеціально дозволених продуктів, можна використовувати як доповнення до вареним овочам маслюки варені і потушенные. Ну а більш поширеними стравами світу вважаються смажені овочі або картопля, куди при смаженні додають маслюків.
Приготувати смажені маслюки простіше простого, адже вони не вибагливі, особливих правил і спеціально розроблених схем дотримуватися при їх готуванні не потрібно. Можна подавати цей продукт окремо в смаженому вигляді, при цьому поєднувати його з горіхами, сиром, сметаною і зеленню.
Засаливаем маслюки
Це дуже смачне блюдо, яке досить легко виготовляється.
Для його приготування необхідно підготувати наступні інгредієнти:
очищену воду;
сіль;
маслюки;
свіжий кріп у вигляді суцвіть і стебел;
часник.
Не забувайте знімати пінку, яка утворюється поверх грибів.
Коли закінчиться час покладеного кипіння, гриби поміщають у друшляк і чекають, поки вони повністю стечуть, причому їх необхідно промити проточною прохолодною водою. Якщо вода повільно стікає, залиште гриби на кілька хвилин в друшляку до повного позбавлення від води.
Салат з додаванням грибів
Для приготування страви нам знадобляться наступні інгредієнти:

відварну картоплю;
зелена цибуля;
відварене куряче філе;
мариновані гриби;
майонез;
зелений горошок.
Картоплю і куряче м’ясо необхідно подрібнити в маленькі кубики, точно так само поступите з зеленим цибулею. До подрібненим інгредієнтів додайте гриби з консервованим зеленим горошком. Заправити все майонезом і ретельно перемішайте. Ваш салат готовий.
Ще можна приготувати салат з використанням стручкової квасолі, відварного картоплі, маслюків та домашнього ароматного масла. Картопля подрібнюють, перемішують з квасолею і грибами, а потім додають в якості заправки ароматне домашнє рослинне масло. Хто любить цибулю-може додати кілька подрібнених стебел в якості прикраси.
Можна приготувати салат, використовуючи шинку, маслюки смажені, майонез, капусту, маленькі сухарики і сіль. Шинку нарізають у вигляді соломки і перемішують її з подрібненої пекінською капустою. Додають і невеликі сухарики з грибами, заправляють майонезом. Якщо комусь не вистачає солі, можна злегка підсолити.
Тепер ви знаєте, як приготувати маслюки і які страви можна додавати. Не бійтеся експериментувати з грибочками.
Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *