Смачний і корисний кисіль своїми руками


Кисіль ще з давніх часів вважався слов’янським стравою. Тому питання про те, як варити кисіль з крохмалю, завжди був популярним. У давнину його не сгущали крохмалем, а готували на заквашених відварах. Кисіль спочатку був густим.
У наш час все частіше використовують крохмаль двох видів: картопляний або кукурудзяний. Напій готують з різних фруктів і ягід, вони можуть бути свіжими, консервованими або замороженими, а також сушеними.
Вашій увазі буде представлена докладна інструкція, як правильно варити кисіль, і кілька рецептів, з яких можна буде вибрати найбільш підходящий і прийнятний варіант. Коли ми дізнаємося, як приготувати кисіль в домашніх умовах, використовуючи прості секрети, наші рідні будуть в захваті і напевно попросять добавки. Отже, почнемо розкривати секрети.
Правильне приготування киселю з крохмалем
Найпоширеніша помилка тих, хто вперше готує цю страву,-висипати його відразу в гарячу рідину, оскільки в такому випадку в напої будуть неприємні і неапетитні грудочки. Тому, щоб уникнути такої неприємності, потрібно розчинити крохмаль в охолодженій кип’яченій воді, причому вводити його слід потихеньку, помішуючи. Ось і весь секрет боротьби з грудочками.
Для приготування за рецептом класичного киселя вам потрібно:
вишня-100 р.
Беремо вишню. Якщо вона у вас заморожена, потрібно розморозити. Потім рясно посипаємо цукром, щоб вона пустила сік. Всю отриману суміш ставимо на вогонь, доливаючи воду, і доводимо до кипіння. В цей час крохмаль розводимо в охолодженій кип’яченій воді і тонким струменем вливаємо в киплячий компот. Заважати його потрібно до того моменту, поки він не закипить, і вже тільки після цього зняти з вогню.
Як варити кисіль з варення? Це питання задають багато, не підозрюючи навіть, як легко це зробити.

Вашій увазі уявімо рецепт киселя з варення і крохмалю, до складу якого входять такі інгредієнти:
малинове варення-? склянки.
Перед приготуванням потрібно підготувати саме варення. Слід взяти варення і викласти його на сито з марлі (вона має бути складена в кілька разів, щоб зерна ягоди не пройшли крізь неї). В окрему ємність заливаємо воду і доводимо її до кипіння, після чого вливаємо туди малинове варення і чекаємо, поки закипить. В цей час готуємо крохмаль, розбавляючи у воді. Відразу після того, як варення закипить, вливаємо тонким струменем крохмаль, при цьому постійно заважаючи.
Після того як він закипить, зварений кисіль необхідно зняти з вогню і дати охолонути. Смак виходить чудовим і незабутнім, особливо в зимовий час, коли літні ягоди в дефіциті. Приємного апетиту!
Корисні властивості киселя
Кисіль знають як напою, який допомагає рости розвивається організму. Звичайно ж, у різних країнах світу його вживають з різними інгредієнтами. Наприклад, в Західній Європі віддають перевагу солодким ягідно-фруктовий рідин, у Німеччині їх обожнюють з полуниці та малини, у скандинавських країнах-кислуваті, а для слов’ян першим завжди буде журавлинний кисіль.
А тепер детальніше про користь кожної ягоди, яка стане незамінним помічником у вашому раціоні і в харчуванні вашої дитини, особливо в холодну пору року.
Журавлина є справжнім скарбом аскорбінової і ацетилсаліцилової кислоти. Ви не повірите, але саме вона містить власний аспірин, тому, якщо дитина застудилася, грипує, температурить, найкращий напій-морс або кисіль з журавлини. Також вона багата на мінерали: залізо, марганець, мідь, срібло, йод, калій.
Цілющими властивостями володіє і малина, так як включає велику кількість ацетилсаліцилової кислоти. Навіть чорниця у складі цього напою здатна допомогти при інфекційних недугах і поліпшити зір.
Дешевим лікувальним засобом вважається яблуко. Цей фрукт корисний людям, які ведуть малорухливий спосіб життя, адже напій з ним може поліпшити травлення. Від такого напою ви не наберете зайвих кілограмів, а ось відчуття ситості точно відчуєте.
Горобина червона використовується при захворюваннях печінки і жовчного міхура. Плодам властиво легку послаблюючу, жовчогінну та сечогінну дію.
Відмінним засобом при запаленні дихальних шляхів буде всім відома і доступна вишня, так як має антисептичні властивості.
Не буде великої різниці між замороженої і свіжою ягодою, так як головним інгредієнтом вся одно залишається крохмаль.
Забутим інгредієнтом на сьогоднішній час є вівсянка. Саме вона ще з давніх часів використовувалася в якості вітамінного кошти. В напої її використовували при захворюваннях шлунка.
Підводячи підсумки, хотілося б відзначити, що кисіль користується величезним попитом по двох важливих причин: чимала користь напою для організму і простота приготування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *