Солона сьомга своїми руками


Солону червону рибу люблять багато хто, але не всі господині знають, як солити сьомгу в домашніх умовах. Готовий продукт з магазину коштує досить дорого і містять барвники, консерванти, підсилювачі смаку. Домашня засолювання порадує всіх без винятку, буде корисною для здоров’я і дозволить заощадити кошти. Головне, приготувати її правильно.
Існує кілька способів приготування солоної риби будинку: сухий і в розсолі. Варіантів безліч, щоб вибрати власний, необхідно пробувати різні рецепти. Який-небудь з них обов’язково припаде до смаку усій родині.
Сухі способи засолки
Правильно солити сьомгу в домашніх умовах досить просто. Досить дотримуватися рецептуру і алгоритм дій. Продукт для домашньої засолювання повинен бути якісним.
Для сухої засолювання сьомги будуть потрібні наступні продукти:
цукор-30 г;
сіль-40 г;
спеції (коріандр, перець, сушена зелень)-на розсуд господині.
філе Промити проточною водою, обсушити за допомогою паперового рушника. Змішати цукор, сіль і спеції. Ті, хто не любить приправи або не хоче, щоб їх запах перебив аромат риби, можуть не додавати ніяких спецій.
Можна скористатися іншим рецептом. Пропорції продуктів в ньому приблизно такі ж, а ось спосіб і час приготування відрізняються. В домашніх умовах рецепт буде включати тільки натуральні компоненти, які не нашкодять організму.
За бажанням можна додати лавровий лист і рибу скропити лимонним соком.
Знадобляться такі продукти, як:
сіль-120 г;
цукор-60 г;
спеції-за смаком.
Приготування солоної риби в розсолі
Як правильно приготувати сьомгу мокрим способом, знають далеко не всі господині. Рецепти досить прості.
Для засолювання можна використовувати воду, масло або горілку.
Для засолювання сьомги у воді знадобиться:
сіль-60 г;
цукор-20 г;
коріандр-на розсуд господині.
Філе промити, нарізати на шматочки. В каструлі воду довести до кипіння. Покласти у воду цукор, лавровий лист, сіль, коріандр, перець. Прокип’ятити кілька хвилин, влити оцет і одразу зняти з вогню. Розсіл процідити.
Можна приготувати засолку з сьомги в рослинному маслі з часником. Вона відмінно поєднується з відварною картоплею, який особливо приємно полити олією, просоченим ароматом сьомги.
Інгредієнти необхідно взяти наступні:
сіль-60 г;
масло рослинне-150 г;
кріп сушений-на розсуд господині.
Цікавою буде засолювання, приготована з використанням горілки. Такий рецепт підійде виключно для дорослих. Продукт набуває оригінальний смак та щільну консистенцію.
Знадобляться такі інгредієнти, як:
цукор-30 г;
сіль-40 г;
горілка-30 мл
Ще один спосіб зберігання засолювання-нарізати на шматочки, обернути все харчовою плівкою і в поліетиленовому пакетику прибрати в морозильну камеру.
Продукт придатний до вживання протягом 30 днів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *