Соте з баклажанів в мультиварці

Соте – це страва, яку смажать на сильному вогні і в нього обов’язково додають соус. А ця назва перекладається з французької, як «стрибати». І блюдо стали так називати, т. к. овочі, щоб його приготувати, спочатку обсмажують на маслі і при цьому різко струшують. Готують його з різних продуктів, м’яса, овочів, в даному випадку опишемо, як готувати соте з баклажанів в мультиварці.

Інгредієнти:

Баклажани – 700 р,
Ріпчаста цибуля – 3 головки,
Болгарський перець і помідори по 500 г,
Морква – 2 штуки,
Зубчики часнику – 3 штуки,
Оливкова олія – 40 мл,
Сіль,
Гілочки кінзи – 3 шт.,
Мелений чорний і червоний перець.
Кількість порцій – 2.

Приготування страви:

1. Баклажани вимити, заберіть у них шкірку і насіння, наріжте на кружечки (великі овочі на половинки кружечків), покладіть в миску, додайте солі, перемішайте, залиште на півгодини. Овочі перекладіть в друшляк, промийте під водою, змийте виділився сік і сіль.
2. Перець вимийте, очистіть від насіння, наріжте на півкільця або кільця.
3. Помідори помийте, опустіть в киплячу воду і відразу дістаньте, зніміть з томатів шкірку, наріжте овочі на часточки.
4. Морква почистіть, вимийте, обсушити, наріжте на кружечки.
5. Очистіть цибулю, наріжте на півкільця.
6. Увімкніть мультиварку на режим «Обсмажити». Налийте в чашу мультиварки масло, нехай воно добре прогріється.
7. У чашу мультиварки покладіть цибулю з морквою. Помішуючи, обсмажте овочі до напівготового виду.
8. Помідори з баклажанами викладіть в чашу мультиварки.
9. В овочеву масу додайте щіпку чорного і червоного меленого перцю, сіль, перетягніть інгредієнти.
10. Закрийте каструлю і варіть 5-10 хвилин при режимі «Низький тиск».
11. Кінзу промийте, обсушити, дрібно порубаєте ножем.
12. Часник почистіть, і роздушіть з допомогою рукоятки ножа.
13. Через 10 хвилин відкрийте кришку мультиварки і додайте в блюдо з часник кінзою, перемішайте.
14. Знизьте тиск, залиште страву постояти 10 хвилин.
15. Розкладіть готове соте по тарілках і подайте на стіл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *