Суп з галушками в мультиварці

Суп з галушками це не зовсім звичайний, але смачний і простий у приготуванні суп. Саме галушки роблять суп незвичайним і поживним, за що його люблять і дорослі, і діти. Приготувати суп в мультиварці нескладно. Самий трудомісткий етап приготування, мабуть, замісити тісто і сформувати галушки, решта все досить просто.

приготування супу необхідно:

• м’ясо для бульйону (свинина або яловичина) – 300 гр.
• цибуля – 2 шт.
• морква – 1 шт.
• помідор – 2-3 шт.
• м’ясний бульйон або вода – 1,5 літра
• лавровий лист
• масло рослинне
• сіль за смаком.
Щоб зробити тісто для галушок потрібно:
• яйце – 1 шт.
• борошно пшеничне – 150-200 гр.
• вода – 3 ст. ложки
• сіль.

Блюдо розраховане на 6 порцій.

Спосіб приготування:

Спочатку в каструльці мультиварки потрібно підсмажити цибулю і моркву. Для цього увімкнений прилад необхідно виставити режим випічки на 40 хвилин. У ємність наливається 2 ст. ложки рослинної олії і обсмажується цибуля, попередньо нарізані четвертинками. Коли цибуля стане напівпрозорим, туди слід додати крупно натерту моркву.
М’ясо необхідно порізати на невеликі шматочки і додати в каструлю до цибулі і морквині, трохи посолити. Все обсмажувати протягом 20 хвилин, не закриваючи каструлю.
Помідори необхідно очистити від серцевин, порізати на шматочки і покласти в каструлю до м’яса і овочів. Ємність накрити кришкою і залишити до смажитися завершення режиму випічки.
У той час як все це смажиться, потрібно замісити тісто для галушок. Спочатку потрібно яйце з’єднати з водою, потім додати сіль і борошно і замісити тісто. Воно повинно вийти тугим і гладеньким, не прилипати до рук. Тісто слід обернути харчовою плівкою і покласти в холодильник хвилин на 30.
До м’яса і овочів в мультиварці додається бульйон (або вода), і все готується в режимі гасіння приблизно 1 годину. Для отримання густого супу потрібно 1 літр бульйону, для більш рідкого – півтора літра.
Наступний етап – приготування галушок. Тісто треба вийняти з холодильника, нього сформувати тонкі ковбаски. Кожну ковбаску нарізати на невеликі шматочки – галушки (приблизно 2 х 2 см).
Коли бульйон в мультиварці закипить, туди треба додати галушки. Все обережно перемішати, щільно закрити кришкою і варити суп, поки не завершиться режим гасіння. Лавровий лист слід додати за 10 хвилин до кінця приготування страви. Щоб галушки були м’якими і нещільними, суп в мультиварці потрібно залишити ще на 30 хвилин, після того як гасіння завершиться, потім можна насипати в тарілки.

В кожну тарілку, за бажанням, можна покласти подрібнений кріп або сметану.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *