Сирний рулет «Куршену»

На сьогоднішній день мало відомо про назву цього повітряного рулет, але багатьом відомий його божественно ніжний смак. В якості начинки для сирного рулету «Куршену» служить сир і і маскарпоне, що робить випічку дуже вишуканою і повітряної. Випічка з сиром цього завжди безпрограшний варіант для будь-якого заходу, будь то іменини або просто прихід «старій» подруги, або ж дитяче свято, сирна випічка завжди буде актуальною і дуже смачною.

Для того щоб приготувати сирний рулет «Куршену» вам буде потрібно:

Для приготування тіста:

  • курячі яйця (великі) – 4 штуки,
  • цукор-пісок – 120 грам,
  • вода (гаряча) – 4 ст. ложки
  • картопляний крохмаль – 50 грам,
  • розпушувач для тіста – 1 ч. ложка,
  • борошно пшеничне – 70 грам.

Для приготування начинки:

  • сир (бажано домашній) – 200 грам,
  • сир Маскарпоне – 150 грам,
  • згущене молоко – 5 ст. ложок,
  • вершкове масло (розм’якшене) – 100 грам,
  • ванільна есенція – 2 – 3 краплі,
  • цукрова пудра для прикраси.

Як правильно приготувати сирний рулет «Куршену»

Для початку потрібно буде підготувати деко, на якому і будемо випікати наш рулет. Потрібно застелити деко пергаментним папером або силіконовим килимком, для того щоб після випічки з легкістю можна було зняти з дека рулет.

Тепер займемося приготуванням тіста. Для цього потрібно змішати всі сухі інгредієнти: борошно пшеничне, картопляний крохмаль і розпушувач для тіста, потім суху суміш слід просіяти.

В окрему ємність розбиваємо яйця і додаємо теплу кип’ячену воду, потім інтенсивно збиваємо вінчиком або можна використовувати міксер. Потім додаємо цукровий пісок і збиваємо ще дві – три хвилини. Потім засипаємо суміш із сухих інгредієнтів і ще раз перемішуємо, бажано це робити ложкою.

Готове тісто розрівнюємо по дну дека, який попередньо застелити пергаментним папером або силіконовим килимком і відправляємо деко в розігріту до 180° С на 10 хвилин.

В цей час займемося приготуванням крему або начинки для рулету. Для початку розм’якшене масло потрібно перетерти з допомогою блендера дочиста. Потім масло додаємо сир, сир Маскарпоне, згущене молоко і ванільну есенцію. Усе ретельно пробиваємо блендером до однорідного стану.

Після того як бісквіт буде готовий його потрібно перекласти на попередньо притрушене цукровою пудрою рушник і потім його потрібно акуратно згорнути. В згорнутому вигляді даємо полежати бісквіту хвилини три. Після цього бісквіт розгортаємо і розподіляємо по всьому бісквіту приготований сирний крем-начинку. Потім акуратно згортаємо злегка притискаючи рулет. Після відправляємо рулет в холодильник години на три і даємо йому просочитися. Перед подачею на стіл посипаємо рулет цукровою пудрою і прикрашаємо за своїм смаком і бажанням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *