Варення з обліпихи в мультиварці

Варіння варення з ягід і фруктів – це традиційний спосіб заготівлі вітамінів с далеких часів не тільки в Росії. Варення з ягід обліпихи зберігає весь комплекс вітамінів і цілющих властивостей, підсилюють обмін речовин і благотворно впливають на захисні функції організму. Гарного бурштинового кольору і пікантного смаку, воно є гідним доповненням до будь-якого чаювання в холодний зимовий вечір. А зварити варення з обліпихи в мультиварці, не доставить особливих турбот навіть дуже зайнятої господині.

Існує багато рецептів традиційного приготування варення з обліпихи, але мультиварка може забезпечити процес, практично повністю в автоматичному режимі. Різні моделі мультиварок, мають деякі відмінності за температурним режимам, програм, обсягом, тому потрібно визначитися, яку вибрати режим, яку кількість ягід і цукру завантажити, щоб обсяг не перевищував чверті чаші, інакше варення може при варінні виплеснутися. Потрібно також пам’ятати, що в процесі варіння, варення необхідно періодично помішувати, користуючись тільки дерев’яною або пластиковою ложкою, так можна пошкодити покриття мультиварки.

Час приготування – 1 год

Порції: 1,5 л

Інградієнти:

– 1кг обліпихи
– 1,2 кг цукру

Приготування:

– підготувати мультиварку

– ягоди обліпихи перебрати, видалити незрілі ягоди, помістити в друшлаг або сито і промити під струменем води

– в чашу мультиварки засипати обліпиху, потім цукор

– включити режим «Гасіння», коли цукор розчиниться –перемішати і довести до кипіння, знімаючи піну

– готове варення розлити в стерильні банки і закатати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *