Вареники з капустою

Вареники з капустою – одна зі страв традиційної української кухні, яка відрізняється простотою інгредієнтів і приготування.

Інгредієнти:
(для тесту)
2 склянки борошна
1 яйце
3/4 склянки води
1/2 чайної ложки солі і цукру
(для начинки)
1.5 кг свіжої капусти
2-3 цибулини
2 моркви
1 ст. ложки томатної пасти (можна більше)
1 сл. ложка цукру
100 гр. рослинного масла
лавровий лист, перець сіль

Прядок приготування:
Просіваємо борошно в глибоку ємність. Розчиняємо у воді цукор і сіль. Вливаємо воду в муку і додаємо яйце, потім ретельно вимішуємо до однорідної пластичної консистенції і ставимо в тепле місце для вистоювання.
Тим часом готуємо начинку для наших вареників. Дрібно нарізаємо цибулю, а моркву натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо овочі. Дрібно шаткуємо капусту і злегка обсмажуємо її на рослинній олії разом з морквою і цибулею. Після цього доливаємо трохи води, додаємо сіль, перець, лавровий лист і тушкуємо до м’якості капусти.

Розкачуємо тісто товщиною 1.5-2 мм на присипаному борошном чистому столі і вирізаємо з нього гуртки горлечком склянки.
З тушкованої капусти віджимаємо рідина, витягуємо лаврові листочки і на кожен гурток тесту викладаємо трохи начинки. Складаємо гурток навпіл і защипуємо півколом. Це слід робити дуже акуратно, щоб на стики тесту не потрапляла рідина з капусти, інакше вареники можут разползтись при варінні.

Вареники можна заморозити для зберігання, так і відварити відразу. Акуратно закладаємо вареники в киплячу воду, підсолюємо і варимо 6-7 хвилин. Зварені вареники відразу заправляємо маслом або олією, щоб вони не встигли злипнутися. Подавати гарячими, зі сметаною.
Вареники з капустою – це просте і смачне блюдо для повсякденного столу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *