Відбивна зі свинини в духовці

Таке блюдо, як відбивна зі свинини в духовці, може стати прикрасою будь-якого святкового столу. Його приготування не займе великого кількості часу. А запрошені гості неодмінно високо оцінять кулінарні здібності господині.

Отже, для приготування відбивною з свинини потрібні такі інгредієнти:

– свиняча вирізка (1 кілограм);
– сир, бажано твердий (300-400 грам);
– майонез (300 грам);
– масло рослинне (їм необхідно буде змащувати форму для запікання);
– часник (8-10 зубчиків);
– сіль, зелень, спеції за смаком.

Весь процес приготування страви повинен починатися з оброблення свинячої вирізки. Саме м’ясо для початку необхідно добре промити. Потім його потрібно нарізати на невеликі шматочки. Бажано, щоб вони були розміром не більше двох-трьох сантиметрів. Кожен шматочок необхідно ретельно відбити спеціальним молоточком. В цей же час їх потрібно просолити і проперчить з усіх боків. Сіль і спеції повинні добре вбратися в м’ясо, тому не зайвим буде втерти їх руками в свинину. Тепер можна залишити м’ясними шматочки деякий час просочитися.

Поки свинина настоюється, в роботу вступає твердий сир. Його потрібно натерти на дрібній тертці. Також на цьому етапі подрібнюються зубчики часнику. Отриману масу потрібно змішати з перцем.

Для приготування відбивною знадобиться форма або ж деко. Її потрібно полити рослинним маслом і поставити нагріватися. Потім на нього викладають підготовлені раніше шматочки свинячої вирізки. Зверху на м’ясо необхідно невеликий прошарком покласти часниково-перцеву масу. Тепер блюдо потрібно полити достатньою кількість майонезу і засипати тертим сиром.

Перед тим, як викладати на деко відбивну з свинини, необхідно нагріти духовку до 220 градусів. Після цього в неї можна поміщати страва до його повної готовності. Зазвичай це займає більше двадцяти п’яти-тридцяти хвилин.

Перед подачею на стіл блюдо необхідно розділити на окремі шматочки і прикрасити зеленню. Для свинячого м’яса ідеально підходить базилік.

Як можна було помітити, нічого складного в приготуванні цієї страви немає.

Відбивна зі свинини в духовці зазвичай подається як основне блюдо. Вона відмінно поєднується з багатьма і макаронними гарнірами виробами. При бажанні, свинину можна доповнити різними соусами і приправами. Головне, щоб вони покращували смакові якості, а не зіпсували тонкий смак м’яса.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *