Вітамінний салат з овочів і зелені

Коли з ранку навіть немає сил вилізти з ліжка, а ваша шкіра, нігті та волосся перетворилися в невідомо що, тоді вам на допомогу прийде вітамінний салат з овочів і зелені. У таких салатах міститися вітаміни, які допоможуть зарядити наш організм вітамінами і енергією на цілий день. Але зараз весна і на жаль не у всіх овочах збереглися вітаміни, тому потрібно правильно вибрати овочі. До таких овочів можна віднести капусту (будь-яку), болгарський перець, яблука і звичайно ж свіжу зелень. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати смачний вітамінний салат з овочів і свіжої зелені з паростками квасолі.

Для того щоб приготувати вітамінний салат з овочів із зеленню і паростків квасолі вам буде потрібно:

  • червоний болгарський перець – 2 штуки,
  • пророщена квасоля (зараз багато магазинів продають пророщені пшеницю або боби) – 100 грам,
  • свіжий огірок – 1 штука,
  • часник – 3 зубчики,
  • помідор – 1 штука,
  • насіння кунжуту – 1 ст. ложка,
  • соєвий соус – 1 ст. ложка,
  • зелена цибуля – 5 пір’я,
  • рисовий оцет – 1 ст. ложка,
  • свіжа кінза, петрушка, кріп – по 0,5 пучка,
  • будь-яке рослинне масло за смаком.

Як правильно приготувати вітамінний салат з овочів із зеленню і паростків квасолі

Для початку поставити на вогонь каструлю з водою, довести до кипіння, потім опустити в неї паростки квасолі, буквально півхвилини, потім витягнути. Промити холодною водою і злити надлишки води.

Огірок промити і нарізати великими півкільцями. Болгарський перець промити, видалити з нього насіння і також нарізати великими кубиками. Помідори промиваємо та нарізаємо так само як і перець. Всі овочі і відварні паростки квасолі складаємо у велику чашку.

Свіжу зелень промиваємо під сильним струменем води і потім просушуємо. Потім нарізаємо дрібно, відправляємо в чашку до овочів.

Тепер приготуємо заправку для вітамінного салату. У цьому салаті ми не будемо використовувати сіль, а замінимо її на більш корисний соєвий соус (правильний і якісний соус). У невеликій чашці змішуємо рисовий оцет, рослинна олія (бажано оливкова), соєвий соус і часник, пропущений через чеснокодавку. Все ретельно перемішуємо і виливаємо в салат.
Салат ретельно перемішуємо і відправляємо в холодильник на півгодини, щоб всі овочі просочилися заправкою.

В цей час на сухій сковорідці підсушити кунжут до утворення легкого золотистого кольору. Підсмаженою кунжутом посипаємо салат перед подачею на стіл.

Харчуйтеся правильно, а головне смачно, приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *