Як готувати овочі на грилі самостійно

Овочі на грилі є прекрасним доповненням до основного м’ясної страви, приготовленому на вугіллі. Вони можуть вживатися як гарнір, а також можуть бути окремою стравою для тих, хто сидить на дієті чи не їсть м’ясо.

Щоб зробити незабутні страви з овочів вам знадобитися:

Овочі, такі як баклажани, картопля, качани кукурудзи, перець, кабачки, патисони тощо;
Шампури, фольга або решітка для мангала, в залежності від способу приготування;
Мангал;
Вугілля для мангала, який можна купити в магазині;
Оцет (бальзамічний, винний, рисовий, яблучний, кухонна) або лимон;
Олія рослинна (соняшникова чи оливкова)
Посуд (каструля);
Сіль, перець і запашні трави (м’ята, розмарин, чебрець, цибулю і так далі).

Для початку промийте овочі, з яких ви будите робити гриль, струменем проточної води, а потім за допомогою ножа почистіть їх. Якщо ви будите запікати кукурудзу, то варто зняти з неї верхній листової шар, залишивши волосяний покрив і замочити у воді на годину.

Далі поріжте на порційні шматочки і викладіть в каструлю, якщо хочете замаринувати. Але перед тим, як замаринувати овочі для гриля порубаєте свіжу зелень, яку потім слід покласти разом з овочами, посипавши її сіллю і перцем, а також залийте оцтом або вичавіть сік з лимона. Таку суміш варто залишити маринуватися на 15 хвилин, а пізніше можна буде готувати на вугіллі.

Потім слід розпалити вугілля в мангалі, використовуючи для цього сухі гілки або рідина для розпалювання. Для більшої ефективності мангал варто інтенсивно охолоджувати аркушем паперу, щоб вугілля розгоралися червоного і підпалювали тим самим ще не жар.

Тепер можна начнать готувати на грилі, взявши шампури, грати або фольгу. Для початку краще запекти більш великі і щільні овочі, такі як картопля і перець з-за того, що їх приготування займе більше часу. Щоб продукти не прилипли до решітці або фользі їх варто попередньо змастити рослинним маслом.

Приготування овочів на грилі повинно супроводжуватися частим перевертанням, щоб уникнути підгоряння, а також необхідно стежити за вугіллям, щоб запобігти появи вогню. Якщо вогонь все ж з’явився на вугіллі, то його слід збити, сприснувши водою або маринадом.

Після закінчення деякого часу перевірте готовність, проткнувши виделкою овочі. Якщо запечені овочі на грилі готові, зніміть їх з вугілля і подайте на стіл, разом з шашликом або люля-кебабом, прикрасивши гілочками зелені, а також можна піднести в якості основного блюда.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *