Як красиво зліпити вареники

Дуже смачним і популярною стравою завжди вважалися вареники. Це національне страва українців, яке прийшло в російську кухню, і стало улюбленим для багатьох з нас. Вареники можуть бути приготовані з різною начинкою – капустою, грибами, картоплею, варенням, сиром і т. п. Вмілі господині люблять пригощати цим поживною стравою своїх гостей! Але слід пам’ятати, що воно має бути не тільки смачним, але і зовні естетичним. Як красиво зліпити вареники, щоб вони сподобалися всім?

Перш за все, потрібно приготувати тісто для вареників. Найпростіше тісто готується із просіяного борошна, яєць, охолодженої води і солі. Можливе додавання у тісто кефіру, молока або картопляного крохмалю. Тісто має бути середньої густоти. Його треба розкачати в тонкий пласт. Після чого необхідно вирізати з даного тесту рівні гуртки (наприклад, з допомогою перевернутого склянки). На кожен гурток покласти трохи начинки. Але пам’ятайте, що не варто перестаратися! Вареники повинні виглядати красиво і апетитно, мати естетичну і приємну для очей форму. Обов’язково треба залишити місце для защипування вареника. Можна також сформувати вареники квадратної форми. Для цього треба пласт тіста розрізати на рівні квадрати. В середину всіх квадратів покласти начинку і скласти вареники навпіл, защипывая краю. Тільки не потрібно робити краї вареників занадто товстими, а то вони можуть просто не проваритися.

В еру сучасних технологій давно вже створені спеціальні пристосування для ліплення вареників. Багато господинь використовують їх для надання форми своїм вареникам. В будь-якому спеціалізованому магазині можна придбати такі прилади, щоб спростити процес приготування даної страви.

Варити вареники слід в підсоленій воді. Їх закладають в киплячу воду і згодом виймають, після того, як вони спливли на поверхню (приблизно через 5-10 хвилин). В готову страву додають вершкове масло, тоді вареники не злипнуться між собою. Найкраще пригощати ними, коли вареники ще гарячі, так як, остигаючи, вони втрачають свій смак.

Особливістю подання вареників на стіл вважається використання різноманітних смакових добавок – соусів, кетчупів, підлив, сметани і майонезу. Як говориться – на смак і колір товаришів немає. А тому кожен сам визначає для себе, які вареники переважні і смачні саме для нього. Приємного всім апетиту і вдалого і легкого приготування вареників!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *