Як маринувати шашлик

В душі будь-якої людини прихований талановитий кулінар, тільки не кожен про це знає. Приміром, на перший погляд простий за технологією шашлик у кожного має свою родзинку. Звичайно різниця смаку можна пояснити кулінарними уподобаннями того чи іншого дегустатора, який пробував гарячий, тільки що знятий з вугілля шашлик. Але якщо звести їх відгуки в один комплімент, то можна отримати щось схоже на таку фразу: «такий шашлик тільки у нього (або у неї)». У чому ж секрет родзинки шашлику? Відповідь очевидна – це делікатне маринування м’яса, а як маринувати шашлик, про це читайте нижче.

Якщо ви хочете вразити смаком свого шашлику, то ви повинні повністю покластися на маринування м’яса. Втім, при цьому не варто запускати на самоплив сам процес приготування шашликів на вугіллі, коли шашлик під впливом спека починає «обсмажуватися» у власному соку, просочуючись легким ароматом димку.

Для початку варто вибрати сам маринад, вірніше розчин, який повинен за невеликий проміжок часу злегка розщепити волокна м’яса, надавши йому м’якість. Такими маринадами можуть послужити оцет, приготовлений шляхом розбавлення оцтової есенції, свіжовичавлений сік стиглого лимона, вино, житній квас із сусла, кефір, одержаний із молока і кефірних грибків. Останній варто виключити з огляду на те, що кефір погано переносить тепло, і якщо ви візьмете його на природу, то він може заграти і зіпсувати не тільки смак шашлику, але і викликати харчове отруєння. Квас ж страви завжди додасть хлібне післясмак і якщо ви за столом будете їсти калачі, то «парад» відтінків хліба відтіснить на другорядне місце сам шашлик.

Отже, вибравши лимон або оцет, слід нарізати м’ясо на невеликі кубічні шматочки і покласти в емальований посуд. Далі слід взяти цибулю, виходячи з пропорції того, що на один кілограм м’яса припадати дві цибулини, почистити, полити, і нашаткувати тонкими кільцями. Шінкованной цибулю слід додати до м’яса і покласти в емальований посуд, додати за смаком мелений чорний і червоний перець. Крім перцю можна ще додати й інші спеції, наприклад базилік, чебрець, мускат і так далі.

Після цього, необхідно добавить100 – 150 мл оцту на один кілограм заготовки або один лимон, ретельно перемішати руками і поставити в холодне місце мінімум на п’ять годин. Сіль не слід класти в маринад, так як вона зробить твердим м’ясо.

Перед тим, як мариноване м’ясо нанизати на шампури приготувати його на вугіллі, слід посолити його морської або звичайною сіллю і ретельно перемішати.

Тепер ви знаєте секрет того, як маринувати шашлик і ваші близькі оцінять це смачне південне блюдо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *