Як очистити самогон від запаху

Часто самогонники стикаються з проблемою неприємного запаху їх творіння. Однак народні умільці знайшли рішення, як очистити самогон від запаху ефективно, але при мінімальних зусиллях. Тільки після проходження стадії очищення самогон може бути готовий до вживання.

Існує кілька способів очищення самогону від специфічного запаху в домашніх умовах:

1. Очищення марганцівкою.

Для цього вам знадобиться трилітрова банка і порошок перманганату калію. Очищення передбачає наступні етапи:

наповнення банки самогоном і додавання марганцівки (приблизно 3 ложки);
очікування випадання осаду (для його прискорення необхідно струсити вміст банки і підігріти на водяній бані близько 15 хвилин при температурі в діапазоні від 55 до 75 градусів);
проціджування самогону;
при бажанні – наполягання напою на спеціях, травах або фруктових кірках.

2. Очищення харчовою содою.

З допомогою соди можна позбутися від частинок сивухи у самогоні, які і є головною причиною виникнення неприємного запаху. Соди знадобиться розрахунку – 10 грам на 1 літр алкоголю. Очищення содою включає наступні етапи:

змішування в необхідній пропорції самогону і соди;
наполягання суміші протягом півгодини;
ретельне перемішування суміші;
настоювання протягом 10 годин;
зняття верхнього шару выстоянного алкоголю;
проціджування самогону і видалення випав осаду.

3. Очищення методом заморожування.

Цей спосіб очищення дозволяє не тільки позбутися від сивушних домішок, а, отже, і від неприємного запаху, але і надати напою гарну міцність. Для очищення знадобиться скляна пляшка або металевий бочонок. Метод заморожування здійснюється наступним шляхом:

обрана ємність наповнюється самогонным спиртом;
тара поміщається в морозильну камеру на кілька годин;
вода примерзає до стінках пляшки, а спирт залишається в рідкому стані;
самогонний спирт переливається в іншу ємність, і весь процес починається заново.

Менш поширеними, але також досить ефективними є такі способи очищення самогону від запаху в домашніх умовах:

очищення молоком – частинки молока зв’язуються з сивухою і випадають в осад, самогон вимагає фільтрації;
очищення чорним хлібом – хліб не тільки поглинає сивушні масла, але і надає приємний присмак самогону;
очищення яєчним білком – поглинаючи частинки сивухи, білок під впливом спирту згортається, повністю усуваючи неприємний запах.

Використання вищенаведених нескладних способів очищення дозволяє отримати самогон найвищої якості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *