Як пити свіжовичавлені соки

Всі знають про користь фруктових і овочевих свежевыжетых соків, особливо для дітей. Адже в них великій кількості містяться вітаміни, мінеральні речовини і фруктові кислоти, які здатні надати благотворний вплив на організм. Але в соків є і оборотна сторона, здатна нашкодити здоров’ю, і тому слід знати, як пити свіжовичавлені соки правильно.

Свіжовичавлений сік не повинен зберігатися більше ніж 15 хвилин, так як після закінчення цього часу корисні властивості починають пропадати і потрапляють з атмосфери хвороботворні мікроорганізми починають розмножуватися. Ємність, у якій зберігатися сік, а також вживається, не повинна бути зроблена з металевого матеріалу, інакше метал окислит більшу частину вітамінів і зменшить корисні властивості.

Фруктові соки бажано пити через годину після прийому їжі, тому що природні цукру, які містяться в соках, можуть викликати бродіння їжі в шлунку, викликаючи метеоризм. Ці ж цукру призводять до підвищення цукру в крові, тому їх не варто вживати людям, що страждають цукровим діабет.

Перед тим, як пити свіжовичавлені соки, бажано їх розбавляти водою у відношенні 50/50, знижуючи, таким чином, агресивна дія фруктових кислот на травну систему. З цієї ж причини слід використовувати трубочку під час вживання, щоб фруктові кислоти не пошкодили емаль зубів, а після прийому соків слід прополоскати рот водою.

Соки з коренеплодів, таких як буряк і морква, необхідно також вживати завжди розведеними, по-перше, з-за того, що міститься у великій кількості цукор може викликати сильний викид інсуліну, давши навантаження на селезінку, а по-друге, це знижує концентрацію нітратів, накопичених у час вирощування рослин на полях. З цієї причини коренеплоди для соку краще вирощувати на своєму городі.

При вживанні соку варто враховувати всі протипоказання. Так сік з фруктових ягід і апельсина може викликати алергічні реакції. Морквяний і яблучний сік викликає збільшення кислотності шлунка, тому протипоказаний особам, що страждають гастритом і виразкою шлунку. Виноградний сік сприяє розвитку карієсу. А вишневий сік може спровокувати розлад шлунка.

Дітям же сік можна давати після трьох років, розбавляючи його негазованою питною водою і при цьому сік повинен бути з місцевих фруктів та овочів». Екзотичні соки з фруктів і ягід, щоб уникнути діатезу краще давати після п’яти років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *