Як правильно приготувати імбирний чай

Імбирний чай має приємний і освіжаючий смак. Він може використовуватися в якості смачного напою замість звичайного чорного або зеленого чаю. А також в якості домашнього засобу при розладі шлунка, блювоті, при менструальної болю, простудних захворюваннях, запаленні гланд і болю в горлі. Якщо вживати такий імбирний чай по чашці день, то можна зміцнити своє здоров’я, підтримати імунітет і захиститися від простудних захворювань.

Всі вищеописані властивості як смакові, так і цілющі проявляються лише при правильному його приготуванні. А як правильно приготувати імбирний чай читайте нижче.

Щоб правильно приготувати цей напій необхідно слідувати наступним радам:

Придбати свіжий імбирний корінь, який не повинен мати млявий, зморщений або застарілий вигляд.

Потім після покупки імбиру, вам необхідно ретельно промити його під струменем холодної проточної води.

Промивши у воді, слід перейти до чищення кореня від шкірки. Для цих цілей підійде невеликий гострий ніж або овощечистка. Чистити імбир слід дуже уважно і обережно, щоб не порізатися. Якщо ви використовуйте ніж, постарайтеся знімати як можна тонше верхнього шару.

Тепер, коли почищений корінь, його слід сполоснути в проточній воді і нарізати. Для цього потрібно покласти імбир на обробну дошку і нашаткувати соломкою або стружкою з допомогою ножа.

Налийте в каструлю або чайник питну воду з розрахунку на 3 чайні ложки імбиру один стакан води. Тепер поставивши каструлю на вогонь або включивши чайник, дочекайтеся, коли вода скипить. Лише після цього можна заварити імбир, або опустити нарізану соломку або стружку в каструлю з окропом і дати поваритися 10 – 15 хвилин, або насипати соломку або стружку в заварювальний чайник і залити окропом, при цьому дати настоятися розчину 10 -15 хвилин.

Після закінчення 10 – 15 хвилин розчин слід процідити з допомогою ситечка і налити в чашку, додавши за смаком мед або цукор і скибочку лимона.

Якщо напою вийшло багато, то його можна остудити і покласти в холодильник. Охолоджений напій з холодильника можна знову нагріти або пити в холодному вигляді.

Тепер ви знаєте, як правильно приготувати імбирний чай, і зможете з легкістю приготувати його.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *