Як правильно смажити картоплю

Що може бути поживніше і смачніше, ніж смажена картопля. Смачні, прожарені до рум’яної скоринки, а може бути злегка потушенные до ніжного молочного кольору шматочки, випускають тепло у вигляді легкого димку не залишать байдужими багатьох. Мабуть, тому смажену картоплю можна їсти на сніданок, обід або вечерю, і вона ніколи не набридне, але за умови, що картопля пожарена правильно..

Для того, щоб посмажити картоплю, вам варто заздалегідь підготувати наступні продукти:

Картопля;
Рослинне або вершкове масло;
Зелень, цибуля, часник, сіль і перець за смаком.

Для початку візьміть картопляні бульби немолодого картоплі, і з допомогою овочечистки або невеликого гострого кухонного ножа почистіть їх від верхнього темного шару.

Почистивши картоплю від шкірки, видаліть з допомогою ножа оченята, зеленіючі і чорніючі ділянки на коренеплоді, а також щілини і порізи, де може скупчитися бруд.

Промийте бульби під струменем теплої води. Щоб змити забруднення, які могли проникнути під час чищення бульб на поверхню картоплі, використовуйте чисту губку.

Тепер очищену і промиту картоплю необхідно порізати шматочками на обробній дошці ножем. По вашому розсуду, картоплю можна порізати невеликими скибочками або соломкою, причому, чим тонше будуть шматочки, тим швидше вони просмажаться.

Далі на сильний вогонь ставиться неглибока сковорода заливається олією так, щоб вона повністю покрила дно або кладеться шматочок вершкового масла. Як тільки масло розігріється, в сковороду опускається картопля, солиться і накривається кришкою.

В закритою кришкою сковороді картопля смажиться не менше 15 хвилин. Причому кожні 5 хвилин картоплю слід перемішувати, щоб нижній шар не підгорів, а верхній навпаки підрум’янився. Якщо картоплю перемішувати частіше, то вона стане молочно-золотистого кольору, а якщо перемішувати раз в 10 хвилин, то вона прийме вигляд золотисто-коричневою або червоною.

Як тільки картопля стала м’якою, сковорідку знімають з плити, додають дрібно нарізану зелень, таку як кріп, петрушка і цибулю, а потім подають на стіл.

Також можна приготувати картоплю з цибулею і часником. Для цього, перед тим як покласти в сковорідку картопля, опускають нарізаний ріпчасту цибулю і злегка обсмажують до золотистого кольору, а ось часник кладуть у картопля за п’ять хвилин до його готовності.

Перед тим, як правильно смажити картоплю, замініть соняшникова або вершкове масло кокосове, і ви зможете приготувати страву менше калорійне і більш екзотичне. А також звичайну сковорідку можна замінити на сковороду з антипригарним покриттям, наприклад, фірми Tefal.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *