Як правильно заварити плоди шипшини

Для того, щоб підтримувати своє здоров’я, необов’язково є кілограмами фрукти або ковтати аптечні вітаміни. Є багато народних засобів, які не тільки допомагають зміцнити організм, але і приносять справжню насолоду. Одним з найсмачніших натуральних напоїв можна назвати чай з шипшини. Однак мало хто знає, як правильно заварювати плоди шипшини.

Щоб отримати максимальну користь від цього напою, скористайтеся наступними порадами:

1. Якщо ягоди свіжі, їх необхідно промити і очистити від волосків, так як при попаданні в організм вони можуть викликати подразнення та свербіж. Якщо ви берете вже висушені плоди, насамперед їх слід перебрати і викинути зіпсовані та позеленілі.

2. Найбільше вітамінів і корисних речовин міститься в насінні, які знаходяться всередині плодів. Тому, щоб більша кількість таких потрібних компонентів усвоилось, рекомендується їх пропустити через м’ясорубку. Правда, зробити це досить складно. Багато воліють загорнути ягоди в марлю і злегка побити їх або розім’яти.

3 .Як відомо, при кип’ятінні багато вітаміни руйнуються і цілющі властивості втрачаються. Щоб зберегти максимум користі від цього рослини, найкраще підготовлені ягоди залити гарячою водою і залишити на кілька годин. Важливо не заливати окропом. Рекомендована температура води – 60 градусів. Робити це краще в термосі або в скляному посуді, уникаючи контакту з металом. Рекомендовані пропорції: на 100 грамів плодів 1 л води (тобто 1 до 10).

5. Перед вживанням напій необхідно процідити через марлю. Якщо ви використовували термос, отриманий відвар можна пити як чай, додаючи цукор або мед. Його вживають також і як чисто лікарський засіб, випиваючи по пів склянки три рази в день перед їжею.

Користь шипшини неможливо переоцінити. Вітаміну С в ньому міститься в кілька разів більше, ніж у лимонах і чорній смородині. Не менш корисного каротину в шипшині стільки ж, скільки в обліписі, хурмі та моркви. Також плоди шипшини містять безліч корисних органічних кислот, калій, магній, натрій, залізо, марганець, вітаміни групи А, В, Е, Р і К. Чай з шипшини нормалізує процеси обміну речовин, володіє загоюючою і протизапальною властивістю, допомагає організму відновитися при вірусних захворюваннях і сприяє підвищенню тонусу і опірності хворобам. Не нехтуйте таким даром природи, адже він безцінний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *