Як правильно смажити лисички?


Лисички-їстівні гриби, які можна готувати різними способами-тушкувати, солити, сушити. Самий смачний варіант-смажені гриби. Як смажити лисички, щоб вони залишалися соковитими і не вбирали багато масла? Це вічне питання багатьох хазяєчок, на який є відповідь.
Як приготувати лисички з картоплею?
Ці гриби відрізняються солодкуватим присмаком і володіють безліччю корисних властивостей, зокрема, вітамінами та амінокислотами. Багато господинь люблять цей гриб за те, що він не буває червивым, а значить, відходів з нього мало-все йде в каструлю.
Вірний супутник смажених лисичок-картопля. Вони прекрасно працюють в дуеті і доповнюють один одного. Така страва стане прекрасним варіантом ситного і смачного вечері.
Готувати лисички з картоплею потрібно 40-50 хвилин. Це не дуже багато часу, якщо врахувати, що приготування буде включати кілька процесів.
Приготування страви з вершковим маслом
Поки гриби відварюють, поставте на вогонь сковорідку і наріжте соломкою цибулю. Цибулю обсмажте до жовтого кольору, важливо його не переготовить, щоб він не забив смак основного інгредієнта, а тільки став м’яким солодкуватим. Поки цибуля готується на сковороді, злийте воду з лисичок і відправляйте їх до цибулі. Як раз те, що вони будуть попередньо відвареними, дасть можливість грибочкам саме смажитися, а не тушкуватися. Скільки смажити лисички? Важливо перевіряти готовність на зуб. Як мінімум потрібно готувати на сковороді їх 15-20 хвилин. Смажені Лисички-дуже смачна і ситна їжа, але потрібно вміти не зіпсувати її соняшниковою олією. Масло додавайте потроху, не заливайте ним страву. А тим, хто не любить соняшникова олія, можна порадити використовувати вершкове. Так страва стане ще смачніше і ніжніше.
Завдяки тому, що картопля буде вже відварених, він поглине частину масла, і страва не буде таким жирним, як якщо б смажилася картопля.
А попередньо відварені грибочки, зберігши свій колір, на тарілці будуть виглядати яскраво, ніби свіжі. Таке блюдо не соромно поставити гостям на стіл навіть у свято!
З гречкою і куркою
Якщо ви хочете приготувати лисички без картоплі і не хочете возитися, попередньо їх відварюючи, можете приготувати гриби за іншою схемою.
Звичайно, кожен раз гриби потрібно пробувати. Ця страва добре тим, що його неможливо переготовить. Головне, щоб цибуля не згорів.
Мало знати, як смажити гриби, важливо вміти їх подавати й поєднувати з іншими стравами. Смажені Лисички гарні в будь-якому вигляді! А поєднувати їх краще всього зі свіжими або солоними овочами, гарніром. Крім картоплі гриби поєднуються з гречаною кашею. Багато хто любить готувати ці гриби з рисом. А комусь подобається така начинка для млинців. Дуже добре поєднуються смажені гриби і з вареною куркою. Головне, не переїдайте, тому що така їжа досить важка, хоч і дуже смачна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *