Як правильно варити борщ з буряком


Кожна молода господиня рано чи пізно задає собі питання, як варити борщ з буряком і капустою.
Борщ є найпоширенішим першою стравою у багатьох країнах Східної Європи. І кожен народ має свій власний рецепт приготування борщу, виходячи з національної кулінарії.
Є не тільки безліч рецептів, але і різновидів цієї страви. Розглянемо, як правильно варити борщ.
Потрібні інгредієнти
Щоб вийшов смачний борщ з буряком, потрібно правильно підібрати інгредієнти і використовувати рецепт. Традиційно червоний борщ готується з м’ясом.
Отже, інгредієнти:
? Головки капусти (приблизно один качан).
Перець і сіль (за смаком).
Зелень, приправи.
? Склянки сметани для доліва.
Майонез, сметана.
Перед тим як приготувати борщ з буряком, всі овочі повинні бути вимиті. Цей список, який передбачає рецепт, можна змінити за смакових уподобань. Але слід запам’ятати, щоб приготувати борщ з буряком, потрібно використовувати невід’ємні інгредієнти:
картопля;
цибуля;
буряк;
капуста;
моркву.
Можна зварити без м’яса (борщ, під час посту). Можна готувати без свіжих помідорів, томатної пасти, але без обов’язкових інгредієнтів смачний борщ з буряком не вийде.
Процес приготування бульйону
Щоб дізнатися, як приготувати смачний борщ з буряком, потрібно дотримуватися наведених нижче порад. Спочатку слід мити шматок м’яса в холодній воді. Потім зрізати з нього різні плівки (якщо вони є). У м’ясі головне-щоб був навар. М’ясо на кості зробить бульйон смачніше.
Поки вариться м’ясо, треба готувати інші інгредієнти. Очистити і нарізати буряк соломкою. Потім накришити цибулю кубиками. Моркву потрібно натерти на тертці великими шматочками. Капусту можна різати скибочками. Також добре почистити картоплю і порізати її кубиками або брусками.
Основна частина варіння борщу
Щоб приготувати червоний борщ з буряком, потрібно, після того як м’ясо спливло (тобто зварилася), додати нарізану картоплю. Потрібно зменшити вогонь. Прибираємо жовті плями з бульйону на тарілку, щоб жир приготувався. Повторювати ці дії кілька разів.
В посудину наливають томатну пасту і борошно. Все потрібно розмішати до рідкого стану складу без грудок.
До цієї маси додають склянку бульйону. Це робиться, коли овочі на сковороді зробилися масою. Слід додати томатну пасту, описану вище і перемішувати, поки колір пасти не стане яскравішим. Потім на сковорідку потрібно додати нарізаний болгарський перець.
Додаємо в бульйон капусту, зажарку, різну зелень (петрушку, зелений лук, кріп). Іноді додають шматки сала, роздавлені з часником. Сало теж можна використовувати при обжарке овочів. Вливають жир, який був на тарілці.
В якості приправ зазвичай використовують паприку, петрушку, чорний або запашний перець, томат сушений, базилік, мускатний горіх, мелену паприку, кріп. Приправи потрібно використовувати відповідно зі смаком. Ні в якому разі не вживати підсилювачі смаку.
Подавати український борщ з буряком потрібно зі сметаною і свіжою зеленню. Часто використовують пампушки. Це спеціальна випічка, як правило, невеликий форми без начинки. Поливається часниковим соусом. Дуже апетитно з’їдається з борщем. Також можна їсти з житнім або білим хлібом.
Хитрощі та правила
Для того щоб знати, як приготувати червоний борщ, необхідно стежити, щоб був аромат, шматки м’яса перед варінням можна попередньо обсмажити.
Щоб зберегти колір супу, буряк потрібно крупно натерти або нарізати. Потім додати ложечку цукру і кислоти (трохи винного оцту або соку лимона). Ці дії допоможуть зберегти овочу колір. Гасити буряк треба до м’якого стану.
Для борщу з буряками зазвичай використовують білоголову капусту, червонокачанну або савойську. Іноді замість свіжої додають квашену капусту.
Лікарі не схвалюють пассировок для додавання калорійності. Але борщ без пасерування не такий смачний.
Можна додати часникову заправку на салі. Вона дає приємний аромат і смак для супу. Для заправки потрібні сало без шкіри, часник і свіжу зелень. Інгредієнти треба подрібнити в блендері до пюреобразного стану. Потім ця кашка додається у готовий гарячий борщ.
Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *