Як правильно зробити шоколадну ковбасу?


З’явилося бажання поласувати чимось смачним? У цьому допоможе шоколадна ковбаса. Рецепт того, як зробити шоколадну ковбасу, досить простий.
Крім того, дивовижне ласощі поверне на кілька десятків років назад в дитинство і нагадає про щасливій порі.
Простий, але надзвичайно смачний десерт
Приготувати шоколадну ковбасу зможе звичайний школяр. Це один з доступних і простих рецептів, які користуються популярністю вже не один десяток років. Ласощі отримало свою назву завдяки приголомшливому подібності з будь-ковбасою в розрізі.
Величезна перевага рецепта шоколадного десерту полягає в тому, що його не потрібно випікати в духовці, тому приготування солодкого страви можна сміливо довірити дітям.
Шоколадну ковбаску подають до будь-якого гарячого напою або замість цукерок. Рецептів у шоколадного ласощі безліч.
Десерт готують з мінімальною кількістю інгредієнтів або додають горіхи різних сортів, сухофрукти. Смак солодощі з різними добавками набуває особливу оригінальність.
Рецепт шоколадного делікатесу актуальне для дітей. Тут практично не містить штучних консервантів і ароматизаторів. До того ж шоколадну ковбаску можна сформувати кульки або конуси. Майстерність і багата фантазія дозволять створити справжні солодкі шедеври, які не залишаться без уваги оточуючих. Як приготувати солодку ковбаску?
Класичний рецепт ласощів
Змайструвати шоколадну ковбасу в домашніх умовах можна за 30 хвилин. Для її приготування необхідно взяти такі інгредієнти:
печиво-400 г;
цукор-200 г;
молоко-100 мл;
Крім основних інгредієнтів, знадобиться харчова плівка, фольга або інший матеріал для згортання солодкого страви. Печиво для десерту обов’язково купувати солодке. У зв’язку з його різновидами можна вибрати зі смаком топленого молока, ванільне, що додасть ковбаски незвичайний смак.
Інструкція з приготування десерту:
Далі береться інша поглиблена тарілка і змішується какао з цукром.
В окремій ємності потрібно розтопити вершкове масло, вилити необхідну кількість молока і змішати з какао. Інгредієнти поставити на невеликий вогонь і тримати, помішуючи, до повного розчинення.
Після того, як суміш охолоне, додати добре збите яйце і з’єднати з подрібненим печивом. Акуратно розмішати. Повинна вийти густа шоколадна суміш.
Готову ковбасу не знадобитися незабаром ховати назад у морозилку. Виріб не втратить форму, а лише стане трохи м’якше.
Як зробити шоколадну ковбасу неповторною і здивувати гостей? Готовий десерт можна обваляти в різних кондитерських крихтах і стружках. Для цього використовують кокос, мармелад, крихти печива, вафель, кукурудзяні палички, роздроблені горіхи і навіть міцні алкогольні напої. Нехитрі рецепти шоколадної ковбаси стануть прекрасною альтернативою складного пирога або торту до чаю на сімейному святі. Крім того, входять до складу десерту продукти принесуть велику користь організму в порівнянні з покупними солодощами і бісквітами.
Важливі рекомендації
Щоб шоколадний десерт вийшов відмінним, потрібно кожній господині знати деякі особливості його приготування:
не слід замінювати вершкове масло маргарином, як радять у багатьох рецептах;
використовувати справжній какао-порошок, а не напій;
печиво має бути тільки солодким і ні в якому разі не солоним або галетним;
якщо маса вийшло рідкою, то перед формуванням частування додати трохи печива, а якщо густий-молока;
харчову плівку або фольгу можна замінити простим целофановим пакетом;
продукти, що входять в рецепт ласощів, повинні бути високої якості;
щоб отримати насичений шоколадний смак, в масу додають розтоплений шоколад;
невелика кількість коньяку або рому додасть ковбаски пікантний смак, але такі рецепти підходять тільки для дорослих.
Грамотно приготоване шоколадне частування з урахуванням рецепту і рекомендацій прекрасно зберігає форму при кімнатній температурі.
В даний час придумано безліч рецептів ковбаски з печива. У десерт додають мак, згущене молоко, горіхи, халву, поливають гарячим шоколадом і придумують різні прикраси.
Але рецепт, придуманий предками, залишається самим смачним по сьогоднішній день.
Солодка і ароматна ковбаска
Для господині такі прості рецепти, як шоколадна ковбаса,-знахідка. Частування з чудовим смаком готується за лічені хвилини. Перевагою ласощі виступає і його економічність. До того ж солодке блюдо можна приготувати з різними смаками.
Особливий аромат і чудовий смак шоколадної ковбасі додадуть цукати. Шикарний десерт готується за 20 хвилин, якщо не враховувати тривалий застигання, а післясмак залишається надовго.
Як зробити шоколадну масу з цукатами? Для приготування десерту беруться наступні компоненти:
десертне печиво-500 г;
молоко-100 мл;
цукати і горіхи-по 50 р.
Для початку необхідно дрібно нарізати цукати і розкришити печиво. Взяти ємність і висипати підготовлене печиво, цукати і горіхи. В іншу миску насипати какао, цукор і додати молоко з ваніліном. Складові ретельно перемішати і почекати до їх розчинення. До отриманої маси додати дрібно нарізане вершкове масло і поставити на маленький вогонь, поки маса не стане однорідною.
Наступний етап рецепта-залити гарячою масою печиво з цукатами і горіхами. Після того як компоненти ретельно перемішалися, слід їх викласти на харчову плівку і загорнути у ковбаску.
Рулет кладуть у холодильник для застигання, а перед вживанням нарізається скибочками.
Рецепти шоколадної ковбаси з добавками ідентичні. Тому головне-запам’ятати класичне приготування десерту, а потім за смаком та бажанням експериментувати.
Незважаючи на безліч кондитерських виробів на прилавках в магазинах, шоколадну ковбасу люблять у кожному домі як дорослі, так і діти. Такі легкі та чудові рецепти повинні ще довго передаватися з покоління в покоління.
Ковбаски зі згущеним молоком для справжніх гурманів
Для особливих ласунів існує ще один з безлічі рецептів шоколадного ласощі. Приготувати ковбаску зі згущеним молоком також просто і швидко. Для цього знадобляться наступні інгредієнти:
печиво-500 г;
горіхи волоські-100 р.
Приготування солодкого десерту, як правило, починається з роздрібнення печива. Потім до отриманих шматочках додати розм’якшене і нарізане масло, все акуратно перемішати. У готову масу виливається банку згущеного молока з какао, висипаються волоські горіхи. Все знову добре перемішують, щоб не було грудочок.
Далі шоколадну масу потрібно викласти на харчову плівку і сформувати ковбаску. Акуратно згорнутий рулет слід відправити в морозилку на кілька годин. Легкий і швидкий рецепт десерту принесе задоволення під час приготування. А що вже говорити про чудовому смаку?
Під час приготування ласощів частина рецепта можна змінити, зробивши його більш економічним. Наприклад, половину банки згущеного молока замінити коров’ячим молоком і додати трохи какао-порошку і цукру для солодощі. У такому разі десерт вийде менш солодким і більш вологим. А смажений арахіс в ковбаски чудово замінить волоські горіхи. Для отримання смачного ласощі арахіс краще посмажити самостійно та обов’язково на вершковому маслі. Такий метод дозволить отримати сухий і хрусткий горішок.
Широкий вибір рецептів шоколадного ласощі дозволить знайти кожному ласуни улюблений десерт і насолоджуватися ним за чашкою гарячого чаю або кави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *