Як приготувати качку по-пекінськи в духовці

Качка по пекінськи – одне з найвідоміших страв китайської кухні. Його готують в Китаї ще з середини 14 століття і сьогодні страву можна скуштувати в багатьох китайських ресторанах, як на його батьківщині, так і по всьому світу. Оригінальний рецепт такий качки повторити в домашніх умовах неможливо, так як її приготування – це складний багатоступеневий процес, в якому використовується спеціальна піч, наявна тільки на кухнях особливих ресторанів. Але можна приготувати смачну та запашну качку по-пекінськи за спрощеним рецептом, використовуючи духовку.

ніж приступити до приготування, треба придбати на ринку або в магазині саму птицю. Щоб вибрати хорошу качку, уважно огляньте тушку. Вибирайте ту, яка буде сухою, чистою, м’якою на дотик і з гладкою шкірою. Грудка не повинна бути рихлою або склизкой і вся птиця не повинна неприємно пахнути. Правда, перевірити це можна тільки у свіжої птиці, а купуючи заморожену качку, доведеться довіритися виробнику. Куплену і розморожену тушку треба обмити чистою водою, ошпарити окропом і просушити рушником.

Наступним етапом буде маринування качки. Починайте маринування за добу до того, як почнете готувати птицю. Маринад для класичної качки по-пекінськи – це суміш із декількох компонентів: меду, соєвого соусу, кунжутної олії імбиру. Для збалансованого смаку на кожен кілограм качки змішайте:

• по одній столовій ложці натурального меду без різкого запаху;
• по 1,5 столових ложки темного соєвого соусу;
• по 0,5 столової ложки кунжутного масла;
• половинку невеликого корінця імбиру, дрібно натертого.

Птицю потрібно добре натерти сіллю зовні і зсередини, а на ніч залишити в холодильнику. Заздалегідь треба приготувати маринад, щоб всі його інгредієнти настоялися і обмінялися ароматами. Ранок маринад потрібно процідити, щоб позбутися від шматочків імбиру і натерти їм тушку качки. Трохи соусу потрібно залишити, щоб влити його всередину качки, трохи розбавивши маринад водою. Горлечко і черевце качки потрібно зашити кулінарною ниткою, щоб смачні соки не витікали у процесі приготування. Замариновану птицю потрібно залишити на час просочитися запахами і смаками приправ. Чим більше часу їй дати, тим пахучіше вийде м’ясо, але мінімум маринування становить 2-3 години.

Коли птах промаринується, її можна запікати. Попередньо добре розігрійте духовку до температури 220 градусів. На такому вогні качка буде запікатися тільки перші 15-20 хвилин. Це робиться для того, щоб шкіра качки схопилася і при подальшому приготуванні не випускала соки з м’яса. На нижній рівень духової шафи потрібно поставити деко з водою, а на середньому рівні помістити решітку, на яку потрібно покласти птицю на спинку, тобто грудкою вгору. Можна прикрити птицю фольгою. Качка вагою 2 кілограми готуватиметься всього 1,5 години. Після перших 20 хвилин зменшити вогонь до 180 градусів і продовжувати смажити птицю залишився час, по закінченні якого шкурка повинна добре засмажиться, а сік, що випливає з птиці повинен стати прозорим. У процесі запікання можна перевертати птицю з боку на бік, щоб вона засмажилась рівномірно з усіх боків. Щоб качка стала глянсовою, в самому кінці приготування потрібно змастити її медом, розведеним соєвим соусом і помістити грати під гриль на кілька хвилин.

Традиційно пекінську качку подають млинці з рисового борошна. Тому поки птах випікається, можна зайнятися приготуванням смачних млинців для качки по-пекінськи. Для них знадобиться:

• пшеничне борошно;
• рисове борошно;
• кунжутне масло.

Пропорції борошна повинні бути 1:1. У суміш з борошна додається трохи води і масла і замішується круте тісто. Тісто розкочується на тонкі млинчики, які обсмажуються на сковороді з невеликою кількістю масла. Залишилося підготувати кілька компонентів для правильної подачі страви. Для цього потрібно очистити 2-3 свіжих огірки і нарізати їх соломкою, налити в соусники соєвий соус і викласти на блюдо млинці.

Традиційно качку перед подаванням розрізають на невеликі шматочки. Під час їжі береться млинець, намазується соєвим соусом, в нього кладеться шматочок качки і огірка, млинець загортається і відправляється в рот. Глянсова качка святково виглядає, тому страва добре підходить для святкового столу і здивує гостей своїм оригінальним азіатським колоритом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *