Як приготувати лечо з томатною пастою

славиться Своєю гостротою угорська кухня. У ній часто використовують помідори і паприку в приготуванні страв. Тільки солодощі обходяться без додавання цих продуктів. Навіть вуха в Угорщині готують, додаючи паприку і томати. Але коронним стравою їх цих овочів у країні вважається лечо – поєднання перцю, порізаного шматочками, з томатним соусом.

Оригінальний рецепт можна удосконалити на свій смак, додаючи гриби або рис, грудинку або ковбаски, або все те, що ви любите вживати в їжу.

Для оригінального лечо на 4-6 порцій знадобиться три кілограми перцю, 500 грам томатної пасти, а також 800 мілілітрів води, 200 г цукру, одна столова ложка солі і 100 мл оцту.

Готується лечо в такій послідовності:

1. Вимити, просушити, очистити від насіння, серцевини і хвостиків болгарський перець. Нарізати його можна по-своєму бажанню кубиками або тонкими смужками.
2. Потім готується соус. Для його приготування береться томатна паста. Вона з’єднується з водою у високій каструлі. Слідом додати сіль і цукор. Перемішувати все ретельно, до отримання однорідної маси. В неї додати оцет.
3. Після остаточного розчинення томатної пасти, каструлю можна ставити на вогонь. Масу доводять до кипіння.
4. Після закипання соусу, додати туди нарізаний перець. Знову довести до кипіння. І, помішуючи, варити на маленькому вогні.
5. Варити приблизно 30-45 хвилин. Все залежить від розмірів шматочків, на який був розрізаний перець і його якості. При бажанні можна додавати також гострий перець.
6. Готове лечо можна розкладати в банки, поки воно ще гарячі. І відразу ж закатати. Закатані банки слід укрити чимось приблизно на півгодини.

Для підвищення смакових якостей угорського лечо в приготуванні можна використовувати різні кольори болгарського перцю. Червоний, зелений, оранжевий і жовтий перець зроблять страву більш яскравим. Спеції підкреслять аромат лечо, хоча і без них він достатньо чудовий. Якщо додавати спеції, їх попередньо слід подрібнити. Можна взяти по три штучки як запашного, так і чорного перцю та дві гвоздики. Їх розтерти в ступці і лише тоді додавати в лечо, ретельно перемішуючи блюдо.

Замість томатної пасти можна використовувати власноруч приготоване пюре зі свіжих помідорів. Для цього вимиті і просушені томати подрібнити з допомогою блендера або навіть м’ясорубки до пюреобразного стану. Готову масу обов’язково довести до кипіння. Приготування лечо продовжити відповідно до вищевикладеним рецептом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *