Як приготувати майонез в блендері

Майонез – незамінний інгредієнт в багатьох стравах, часто його використовують в як універсальної заправки для салатів, закусок і т. д. Цей французький соус, яким він є спочатку, може додати родзинку будь-якому, самому простому страви. Майонез легко приготувати самостійно, і результат може здивувати – адже смак магазинного, того, до якого ми звикли, дуже відрізняється від ніжного і легкого смаку саморобного соусу. Використовуючи натуральні продукти, з допомогою блендера можна легко приготувати аналог майонезу – тільки в рази смачніше і корисніше!

Для того, щоб приготувати смачний і натуральний соус, продукти також потрібні відповідні:

– Ключовий інгредієнт в майонезі – рослинне масло. Ідеально підходить рафінована оливкова, можна застосувати і інший, але смак вже буде не той.
– Свіжі сирі яйця, зверніть увагу на жовток – він повинен бути яскраво-жовтим. Краще використовувати яйця не водоплавних птахів, наприклад – перепелині (менша ймовірність підхопити сальмонельоз).
– Цукор, але краще – використовувати фруктозу (натуральний замінник).
– Лимон – натуральний підкислювач (якщо під рукою його не виявилося, підійде столовий оцет або розчин лимонної кислоти).
– Різні добавки. Це може бути гірчиця (і тоді вийде справжній майонез «Провансаль»), запашні прянощі і трави, сир, каперси, часник, гриби, помідори, мариновані огірочки і т. д.

Одне з важливих правил готування майонезу – використовувати інгредієнти кімнатної температури. З’єднуємо попередньо відокремлені від білків, жовтки яєць, чайну ложку цукру і половину чайної ложки солі і починаємо перемішувати. З блендером весь процес займе набагато менше часу. Перемішуємо строго за годинниковою стрілкою, поки цукор і сіль не розчиняться. Тепер важливий момент – не припиняючи працювати блендером, додаємо рослинне масло – приблизно по чайній ложці, загальна кількість – стакан (на два жовтки). В кінці, коли майонез стане досить густим, додаємо столову ложку лимонного соку і чайну ложку гірчиці. Ось і все, соус домашнього приготування успішно приготований! Зберігати його можна не більше 4х діб у холодильнику. Ще важливий момент: не варто використовувати домашній майонез при готуванні страв в духовці – високої температури він не витримує.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *