Як приготувати печиво хмиз

Так приємно іноді згадати дитинство і все, що з ним пов’язано. Достатньо якогось аромату або смаку, щоб дитячі спогади нахлинули на вас. Напевно, багато хто погодиться, що одним із найулюбленіших дитячих десертів було печиво «хмиз». Це ніжне, повітряне, солодке печиво, посипане цукровою пудрою, не може не викликати захоплення. Як приготувати печиво, хмиз, дізнайтеся у ваших мам і бабусь, які не тільки поділяться фірмовим рецептом, але і приготують те саме улюблене ласощі.

Хмиз готувати зовсім не складно. Звичайно, у кожної господині є свій рецепт приготування даного страви, деякі готують хмиз на основі молока, інші на кефірі або сметані, хтось додає горілку або коньяк в тісто. Загалом, рецептів безліч, спробуємо навести приклад самого простого рецепту, але підсумок буде чудовий.

Отже, для того щоб приготувати хмиз, вам знадобляться наступні інгредієнти: 2 яйця, ½ склянки цукру, 2 склянки борошна, 1½ столових ложки рослинного масла (а також знадобиться масло для смаження), 1½ столові ложки молока, ½ чайної ложки солі і цукрова пудра для посипання.

Для початку необхідно розбити яйця в миску і добре збити за допомогою віночка. Потім додайте цукор і сіль, ще раз добре збийте, можна вливати молоко і рослинне масло. Перемішайте, щоб на поверхні утворилися бульбашки. Додавайте частинами борошно, щоб тісто вийшло не дуже тугим. Сформуйте куля, тісто повинне вийти еластичним і не прилипати до рук за рахунок того, що додали масло. До речі, витрата борошна буде мінімальним.

Далі присипте стіл борошном і візьміть третину тесту. Розкачайте його в тонкий пласт, приблизно 0,2 см завтовшки. Розріжте ножем на смужки товщиною 3-4 см і довжиною 8-10 див По центру кожної смужки необхідно зробити надріз, один край просовываете через цей проріз, можна повторити даний крок ще пару раз, щоб хмиз вийшов красивіше.

Для приготування хмизу зазвичай використовують фритюрницю, але при її відсутності цілком підійде каструля або глибока сковорода. Налийте в сковороду рослинне масло (воно повинно покривати хмиз наполовину) і добре розігрійте, а потім викладіть заготовки. У вас на очах хмиз роздується, підрум’яниться і вам захочеться відразу ж з’їсти, але не поспішайте. Викладіть готовий хмиз на паперовий рушник, а потім перекладіть на блюдо і посипте цукровою пудрою.

Ось тепер можна приступати до трапези і приємним спогадам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *