Як приготувати піту

Піта – це смачний круглий хліб, широко поширений в країнах Середземного Моря та Близького Сходу. Цей хліб випікається з прісного тесту, основу якого становить пшеничне борошно. Він чудово підходить до перших і других страв, наприклад до м’ясних, овочевих, рибних і страв з морепродуктів, роблячи їх поживними і поживними. Також піта застосовується і для приготування канапе, відкритих бутербродів з маслом, сиром, ковбасою, а можна і у вигляді закритих бутербродів – сандвічів. Але, щоб поласувати таким хлібом, необов’язково купувати той або інший тур за кордон, адже пииту можна зробити своїми руками. Для цього достатньо мати добірну або вищого сорту борошно, дріжджі, сіль і воду. А як можна приготувати смачну піту ви можете дізнатися нижче.

Для приготування піти вам буде потрібно:

3 склянки води;
10 склянок борошна;
4 чайні ложки цукрового піску;
4 чайні ложки солі крупного помелу або морської солі, яка дуже корисна для щитовидної залози;
100 грам дріжджів.

Візьміть миску і влийте 3 склянки теплої питної води, додавши 4 чайні ложки цукру і 100 грам дріжджів. Ретельно розмішайте і поставте, накривши серветкою, до тих пір, поки вода не спіниться.

Як тільки суміш спіниться, до отриманої опарі слід насипати сіль і просіяне через сито борошно, порціями, періодично помішуючи, поки суміш не прийме тістоподібний вигляд. Далі отримане тісто добре вимісити, накрити серветкою і поставити в тепле місце, щоб тісто піднялося.

Після того, як тісто підніметься, його слід знову вимісити і розділити на колобки однакової величини, які далі необхідно розкачати з допомогою качалки в круглі коржі товщиною 5 мм

Тепер слід взяти дерев’яну або пластикову дошку, покласти на стіл і просипати поверхню дошки борошном. На цю поверхню потрібно викласти коржі, накрити серветкою і дати піднятися протягом години.

Після закінчення часу коржі потрібно покласти на сухий деко, несмазанный маслом, поставити в духову шафу, який повинен бути попередньо розігрітий до 240 градусів і випікати протягом 5 – 8 хвилин.

Щоб переконатися, що піта готова, відкрийте духова шафа і подивіться на випікають коржі, вони повинні бути знизу рум’яні, а зверху – мати кремовий колір. Далі слід вимкнути духовку і вийняти коржі.

Як бачите, рецепт приготування коржів досить-таки простий і у вас не повинно виникнути питання, як готувати пииту будинку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *