Як приготувати шашлик в мультиварці

Шашлик – улюблене блюдо кожного м’ясниць. Ще зовсім недавно, щоб насолодитися прекрасним смаком і ароматом м’яса, приготованого на вугіллі, доводилося запасатися дровами і йти в ліс. Сьогодні сучасна технологія набагато спростила завдання домогосподаркам, так як приготувати смачний шашлик в мультиварці під силу навіть самим невмілим кухарям.

Інгредієнти

1. Свинина або м’ясо птиці – 1 кг
2. Ріпчаста цибуля – 2-3 шт.
3. Часник – 3-4 зубчики
4. Майонез або сметана – 1 мірний стакан
5. Помідори – 2-3 шт.
5. Сіль, перець, приправи за смаком

Крок 1. Маринад для м’яса

Щоб приготувати шашлик в мультиварці необхідно вибирати м’ясо соковите і жирне. У свинині краще шийна частина, птиці – окости. Куряче філе краще не вибирати для подібного страву, так як саме по собі воно занадто сухе.

свинину Нарізати невеликими кубиками, курячі стегенця можна поділити на 3-4 частини. Оскільки кінцеве страву ви будите подавати на шпажках, то за розміром шматки повинні бути однаковими. Далі поділити помідори на дві частини і натерти на крупній тертці. При цьому шкірку, яка залишається в руках, можна викинути, оскільки вона не знадобиться. Часник подрібнити з допомогою ножа або чеснокодавилки, цибулю – півкільцями. Додати сметану або майонез, приправи за смаком і перемішати вміст з м’ясом.

Щоб м’ясо як слід промокло, залишити його в маринаді мінімум на пару годин. Чим більше часу він проведе в соусі, тим утонченней буде його смак і аромат.

Крок 2. Мультиварка

Коли ваше м’ясо провів достатньо часу в маринаді, пора переходити до найвідповідальнішої частини. Всі шматочки перекласти в чашу мультиварки і включити функцію «Випічка». Щоб шашлик належним чином пропікся, потрібно 40-60 хв. на його приготування.

Однак це зовсім не означає, що після закладки продуктів у техніку можна розслабитися. Поки м’ясо готується, переверніть шматочки кілька разів, щоб воно запеклось з усіх боків. Готовий шашлик насадити на дерев’яні шпажки і прикрасити свіжою зеленню. Також можна подавати страву з різними овочами та вітамінними салатами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *