Як приготувати сирний суп пюре

Батьківщиною супів пюре вважається Франція, де була кулінарія здавна введена в ранг чарівництва. Вишукані кухаря день і ніч створювали смакові шедеври, один з яких знайшов дуже широку популярність – це сирний суп пюре. Приготування його не важко і займе трохи часу, так як суп можна зробити з куркою, грибами, з ковбасою або з креветками. Але перед тим, як приготувати ситний і смачний сирний суп пюре, слід запастися інгредієнтами, сходивши в найближчий магазин і озброїтися блендером і каструлею.

Суп з куркою.

Перед тим як приготувати сирний суп пюре з куркою, візьміть глибоку каструлю і, поклавши куряче філе масою 500 грам, залийте 3 л питної води. Потім ставимо каструлю на середній вогонь, і як тільки вода почне закипати, знімаємо піну з допомогою чайній або столовій ложки. Як тільки суп приготується, його слід посолити і поперчити за смаком, вийняти відварене куряче філе.

Тепер чистимо, промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками бульби картоплі, щоб вони швидше зварилися. Закидаємо картопляні кубики в киплячий курячий бульйон і варимо на маленькому вогні 15 хвилин.

В цей час очищаємо цибулю та моркву, промиваємо в проточній воді і нарізаємо соломкою. Далі порізану цибулю, потім моркву необхідно покласти в сковороду з розпеченою олією і обсмажити суміш до золотистого кольору. Отриману заправку потрібно додати до картоплі, яка в цей час ще не зварилася.

Як тільки картопля в супі звариться, суп необхідно остудити, додати плавлений сир, порізане кубиками варене філе курки і з допомогою блендера перетворити суп у пюре.

Тепер залишається тільки знову поставити суп на вогонь до закипання і в момент подачі посипати крупно порізаною петрушкою або чебрецем з невеликими шматочками грінок.

Суп з грибами.

Якщо ви задалися метою приготувати такий суп, то перед тим як приготувати сирний суп пюре з грибами краще взяти печериці. Їх слід обсмажити до готовності вище в кількості 500 грам у сковороді з соняшниковою олією і за технологією описаної вище приготувати суп пюре, тільки відставивши бік куряче філе, а замість нього додавши печериці.

Суп з ковбасою.

Спочатку перед тим як приготувати сирний суп з ковбасою, слід обсмажити 300 грам ковбаси або сосисок в маслі. А потім замість курки покласти в курячий бульйон з відварною картоплею, з піджаркою і плавленим сиром і довести до пюре блендером. Далі нагріти суп-пюре до кипіння, додати грінки і посипати при подачі на стіл крупно порізаною зеленню кропу або кмину.

На приготування супу вам знадобиться: картопля – 500 грам; моркву – 150 грам; цибуля – 150 грам; плавлений сир – 500 грам; 3 літри води.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *