Як приготувати соус для котлет

Соковиті, рум’яні котлетки і самі по собі дуже смачні. Їх подають з картоплею або вермішеллю. І навіть дітлахи, яких не змусити поїсти, із задоволенням їх їдять. Котлети, як окрема закуска, рідко розглядається нашими господинями. І марно! Якщо їх ще й полити смачним соусом, сім’ю від столу за вуха не відтягнути.

Вашій увазі пропонується кілька легких способів, як приготувати соус для котлет з простих інгредієнтів.

1. Білий соус Бешамель або
Для нього потрібно такий набір продуктів:
Цибуля ріпчаста – 1 цибулина середніх розмірів;
Вершкове олія – 3 столових ложки;
М’ясний бульйон – ½ склянки;
Молоко – 1 стакан. Якщо любите густу консистенцію, беріть сметану;
Борошно – 1-2 столових ложки, але потрібно класти по одній і дивитися на увазі соусу, можливо, доведеться додати ще;
Перець чорний мелений.

На одній сковороді трохи обсмажити до прозорого стану дрібно порізану цибулю і відставити в сторону. На іншій сковороді розігріти вершкове масло і поступово всипати туди борошно. Все це потрібно помішувати, не припиняючи, щоб не злиплися грудочки. Як тільки маса набуде золотистого кольору, додати туди цибулю. Продовжуючи помішувати, влити в масу молоко або сметану і м’ясний бульйон. Повільно перемішуючи, довести до кипіння на маленькому вогні. Соус готовий! Полити їм злегка котлети перед подачею, а залишки вилити в соусницю і накривати на стіл. Бажаючих добавки буде багато.

2. Є інший варіант соусу, овочевий. Він відрізняється як за кольором, так і за способу застосування. Для цього соусу будуть потрібні:

Лук ріпчаста – 1 штука;

Морква – 1 штука, якщо маленькі, можна взяти 2;

Часник – 2-3 зубчики;

Томатна паста – 2 склянки;

Вода – 3 склянки;

Сіль, цукор по своєму смаку;

Спеції хмелі-сунелі;

Кінза свіжа – 1 невеликий пучок.

Лук, нарізаний чверть кільцями або півкільцями, моркву, натерту на крупній тертці, підсмажити на сковорідці. Можна на тій, де готувалися котлети. Томатну пасту розвести водою в окремій посудині, добре перемішати і влити на цю сковороду. Всю масу довести до кипіння, додати часник і гарненько перемішати. Додати сіль, цукор. Потрібно обов’язково спробувати, щоб соус не був занадто кислим. Якщо цукру не вистачає, то на ваш розсуд можна додати ще. Потім нарізати зелень і додати в соус разом з приправою. Всі перемішати і влити в каструлю, де попередньо склали котлети. Вони повинні просочитися соусом.

Іноді прості рішення, як приготування соусу або гарна подача, кардинально змінюють смак звичного страви, перетворюючи його в щось особливе.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *