Як приготувати соус для шаурми

Шаурма – одне із самих смачних і невибагливих страв швидкого приготування. Інгредієнти, які входять до складу шаурми, можливо придбати практично в будь-якому магазині. А розгадати секрет складових продуктів цієї страви зможе кожен, хто хоча б один раз пробував його. До того ж складу цієї страви легко можна змінити під свої уподобання. На перший погляд все просто і легко, але труднощі наступають при приготуванні соусу і, безсумнівно, лише соус додасть шаурмі незвичайний смак і приємний аромат. Звичайно, можливо застосувати звичайний майонез, кетчуп або який-небудь соус, куплений вже в приготованому вигляді. Але досягти такого смаку, як хотілося б, навряд чи вийде. Так як приготувати соус для шаурми?

Класичний соус

Для приготування класичного соусу для шаурми знадобиться один літр рослинної масла, пара курячих яєць, одна чайна ложка солі і приблизно 10 зубчиків часнику. Часник можна додавати і в меншому і в більшій кількості, все залежить від смакових пристрастей.

Яйця разом з сіллю збиваємо з допомогою міксера або блендера. Далі необхідно додати чавлений або натертий дрібно часник. Не перестаючи збивати, вливати дуже повільно рослинне масло, чим повільніше вливати олію, тим густіше вийде соус. Після цього додати 200 мл теплої води. Щоб поліпшити смак соусу можна додати зелені або соку лимона.

Пікантний, червоний соус

Для приготування цього виду соусу знадобиться половина склянки томатної пасти, половина склянки порізаних помідорів без шкірки, 10 мл оливкової олії, чайна ложка аджики гострою, 2 ст. ложки дуже дрібно порізаної зелені і 5 мл соку лимона. Всі приготовані інгредієнти потрібно покласти в чашу блендера і подрібнити до утворення однорідної маси. Тепер смачний домашній соус майже готовий, залишилося тільки витримати його один год у прохолодному місці.

Ось два основних рецепту, але не єдиних при приготуванні соусів для шаурми. Експериментуючи, кожен вид соусу можна змінювати, додаючи якісь нові пряні трави, свіжу зелень або змінюючи пропорції. І кожен кухар готує соуси зовсім по різним способам, однієї лише інструкції для приготування соусу просто напросто не існує. Без сумніву, неповторний смак виходить шаурми тільки з якісно приготованим соусом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *